Liberec vytasil posilu, posílí ho mladík se zkušenostmi ze Švédska

Martin Horn v dresu Ústí nad Labem | foto: Florbal Ústí

Liberečtí florbalisté přivedli do svého kádru čerstvou posilu, součástí klubu zpod Ještědu se stal Martin Horn. Florbalista, který strávil uplynulou sezonu v Ústí nad Labem, má za sebou i zkušenosti z mládežnické struktury švédské Storvrety.


Severočeši přišli před startem sezony o své výrazné opory. Jakub Kopecký a Filip Smutný zamířili do švédské SSL, v týmu navíc skončilo několik dlouholetých opor. Kromě importů z mládeže se klub poohlídl také v první lize. Z Ústí nad Labem si vytáhl Horna, kterému patřilo druhé místo v týmové produktivitě v základní části. V týmu se potká s Jakubem Faksou, s nímž právě působil ve Strovretě.

Martin Horn svoje první florbalové krůčky udělal v mateřském Děčíně, kde v roce 2014 začal s florbalem. Postupem let se přesunul právě do Florbal Ústí. Tam se propracoval až do mužského týmu, kde nastupoval v sezonách 2022/23 a 2023/24 v 1. lize mužů. Za dvě sezony odehrál 58 zápasů a nastřádal 57 kanadských bodů. V roce 2021 si v 16 letech věku vyzkoušel i krátké angažmá ve švédské Storvretě, kde se mimo jiné potkal i se svým nynějším spoluhráčem Jakubem Faksou.

"Jsem rád, že si vybral náš tým, protože od prvního momentu na tréninku z něho vyzařuje velké sebevědomí a hlad po bodech a gólech, což velmi kvitujeme a věříme, že dokáže nahradit naše odcházející hráče. Martin je s námi už delší dobu a během letní přípravy se dokázal adaptovat na naše náročné tréninky a superligovou úroveň. Velmi se těším na jeho představení v nové sezoně. Myslím si, že by se mohl zařadit mezi naše klíčové hráče," řekl k nové akvizici hlavní trenér Liberce Petr Kološ.

Horn využil dokončené středoškolské studium k nastartování nové florbalové etapy, kterou spojil s klubem FBC Liberec. "Jelikož budu po střední škole pokračovat dále ve studiu, tak jsem to chtěl zároveň propojit s mou florbalovou kariérou a v tu chvíli přišel Liberec s nabídkou. Byla to pro mě téměř jasná volba, jelikož zde spoustu kluků znám už od mládežnických kategorií a zároveň se mi líbí herní projev týmu. Aktuálně za sebou máme dva měsíce těžké letní přípravy a ze spoluhráčů a trenérů jsem nadšený, všichni jsou zde moc milí, cílevědomí a z týmu cítím velký hlad po úspěchu. Mým cílem bude stát se platným členem týmu a zabojovat o překonání minulé vydařené sezony," řekl po svému přestupu Horn, který bude nosit číslo 95.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se