KFC každý měsíc odmění hráče a hráčky z nižších lig

KFCient | Ilustrační foto | foto: Český florbal

Už o víkendu se rozebíhá dění v nižších soutěžích. Pro všechny hráče a hráčky v nich působící si partner Českého florbalu, řetězec restaurací KFC, přichystal nový projekt, kdy bude oceňovat nejužitečnější jedince svých týmů.


Každý měsíc budou florbalistkám a florbalistům z dospělých i regionálních juniorských soutěží naskakovat body do speciálního KFCientu, ukazatele užitečnosti pro vlastní tým v ligových utkáních. Pro trojici nejlepších hráčů a hráček a jednoho gólmana či gólmanku z každého florbalového regionu v daném měsíci si řetězec restaurací KFC připravil jako odměnu voucher na 500 korun pro konzumaci.

Body získané jednotlivými členy a členkami týmů z Divize, 1. ligy žen, 2. ligy juniorů, 2. ligy juniorek a nižších soutěží se budou zároveň propisovat i do společné tabulky nejúspěšnějších týmů, a to zvlášť za každý florbalový region. Úspěšnější polovina týmů obdrží kód na speciálně sestavené menu za výhodnou cenu, které budou moci družstva využít třeba při zastávce na společné občerstvení či týmovou oslavu nejen florbalových výkonů.

“Těší nás, že KFC projevilo zájem o podporu neelitního a volnočasového florbalu. Už při podpisu smlouvy v květnu, kdy se KFC stalo titulárním partnerem letní série Street Floorball League, jsme začali hledat formu spolupráce také u nižších celostátních a regionálních soutěží. Jsme rádi, že jsme společně vymysleli koncept, který ocení velkou část hráčů a hráček, kteří, především v těch nejnižších soutěžích, hrají florbal hlavně pro zábavu, ale kteří jsou zároveň velmi důležitou a nepostradatelnou součástí celého našeho hnutí,” říká ředitel marketingu a komunikace Českého florbalu Roman Urbář.

„Jsme velmi rádi, že úspěšně pokračujeme ve spolupráci. Už při letošní KFC Street Floorball League jsme si vyzkoušeli, že vzájemná kooperace je přínosná a velmi nás baví. Florbal je v České republice velmi oblíbený a hodně rozšířený napříč generacemi, v jeho podpoře chceme i nadále pokračovat,“ říká Helena Vyhnánková, marketingová manažerka KFC pro ČR a Rakousko.

Co je to KFCient?

Jedná se o koeficient, který počítá úspěšnost hráčů a hráček v zápasech během kalendářních měsíců v průběhu ligové sezony. Výpočet je založen také na věrnostní bázi. Každému, kdo nastupuje pravidelně, se s každým kláním v řadě poměrně zvyšuje koeficient bodu za jednotlivé utkání. Tabulky nejúspěšnějších hráčů a týmů se tvoří pro každý florbalový region zvlášť, získané body za jednotlivé utkání se dělí počtem odehraných duelů během měsíce. Každý měsíc tak na odměnu dosáhne osmadvacet florbalistů či florbalistek a téměř 400 týmů.

A jak se takový KFCient bude počítat? Každý hráč či hráčka obdrží jeden bod za každé utkání, za každý duel v řadě se navíc bude hodnota zvyšovat. KFC společně s Českým florbalem tak bude chtít ocenit všechny, kteří pravidelně berou florbalku do ruky či masku na hlavu. Další body budou přibývat za branky a asistence. Za vyloučení se však budou body odečítat, a to podle výšky trestu.

Specifická pravidla platí pro brankáře a brankářky. Ti budou získávat body za vychytaná vítězství, remízy, čistá konta, asistence a také za procentuální počet odchytaných minut. Body budou ztrácet nejen za tresty, ale také za podíl inkasovaného gólu na jednu minutu utkání. Na webu ceskyflorbal.cz vznikne speciální podstránka, kde bude možné sledovat aktuální stav KFCientu a filtrovat nejen např. příslušným florbalovým regionem, ale i např. jak si kdo vede uvnitř týmu.

„Chceme ocenit ty, kteří pravidelně nastupují a přispívají svým týmům výkonem na hřišti. Víme, že v nižších soutěžích dokážeme sledovat jen základní statistiky, i proto jsme hledali systém, jak bonifikovat jedince, kteří nastupují poctivě k utkáním, i když třeba nedávají tolik bodů. Na konci se tak bude mezi sebou násobit počet startů v řadě s bodovým příspěvkem a slušností, tedy zda je daný hráč nebo hráčka často vylučována nebo ne, “ komentuje princip KFCientu Urbář.

Příklad výpočtu

Hraje-li hráč/ka třetí zápas v řadě, v němž vstřelí gól, zapíše dvě asistence a připíše si i dvouminutový trest, pak je výpočet následující:

  • 1,2 bodu za zápas (za každé utkání v řadě se k základní hodnotě jednoho bodu připisuje 0,1 bodu – koeficient loajality, maximální hodnota koeficientu loajality je 1,5 bodu, tzn. získá jej hráč/ka za šestý a každý další zápas, v němž nastoupí, v řadě)
  • 1 bod za gól
  • 1 bod za dvě asistence (2x 0,5 bodu)
  • Koeficientem loajality se násobí góly a asistence (1,2 x 2 = 2,4 bodu)
  • Z tohoto zisku se následně odečte 0,5 bodu za dvouminutový trest (2,4 – 0,5 = 1,9)
  • Celkový zisk je tedy: 1,2 + 1,9 = 3,1 bodu.

Chytá-li brankář/ka osmý zápas v řadě, v němž vystřídá po druhé třetině po sedmi inkasovaných gólech a jednom dvouminutovém trestu. Utkání skončí po základní hrací době porážkou jeho/jejího týmu:

  • 1,5 bodu za zápas (0,5 extra bodu za loajalitu)
  • 0 bodu za prohru
  • 2 body za odchytané minuty (více než 51 % času, 1 bod se uděluje za 10-51 % odchytaného času)
  • 0 bodů za čisté konto
  • 0 bodů za asistenci
  • Koeficientem loajality se násobí body za odchytané minuty, čisté konto a asistence (1,5 x 2 = 3 body)
  • Z tohoto zisku se následně odečte 1,5 bodu za inkasované góly (pro modelový příklad jsme vybrali soutěž, kde jedna třetina trvá 15 minut, tedy 7 inkasovaných gólů za 30 minut, což znamená průměr 0,23 na minutu utkání), čili: 3 – 1,5 = 1,5 bodu.
  • Následně se odečte 0,5 bodu za dvouminutový trest Celkový zisk je tedy: 1,5 – 0,5 = 1 bod.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se