U23 odehraje první zápasy. Kdo odcestuje do Německa?

Nejlepší střelec zlatého MSJ 2021 Matěj Pěnička na kempu U23 v Kutné Hoře | foto: Český florbal

Nově vzniklý reprezentační tým mužů do 23 let čeká první herní akce. Tu absolvují svěřenci Jana Pazdery v německých městech Weissenfels a Naumburg.


Reprezentace U23 byla oficiálně představena na začátku června a navazuje na v minulé sezoně testovaný pilotní projekt. V průběhu měsíce absolvovali hráči první kemp v Kutné Hoře. Teď je čeká i zápasová prověrka.

"Postupně změříme síly s výběry U23 Finska a Švýcarska a v posledním zápase s dospělým týmem Německa. Očekávám tři těžká utkání, ve kterých chceme obstát herně i výsledkově. Cílem je rychlá adaptace na mezinárodní tempo a posun v naší hře o stupínek výš," vysvětluje Pazdera, který už u týmu působil v uplynulém ročníku.

Češi začnou zápasový program poslední srpnový den. Historicky prvním soupeřem U23 budou Finové. Náplň celé akce ale nebudou jen zápasy. Trenérský štáb plánuje i dvě tréninkové jednotky. "V rámci celého turnaje nás čeká ještě před odjezdem jeden společný trénink v Praze. Na místě odehrajeme avizované tři duely a absolvujeme trénink v pátek, kdy máme volný den. Během něj se chceme rovněž věnovat detailnějšímu rozboru naší hry ve formacích," přibližuje plán kouč U23.

Gólmanskou dvojici na turnaji v Německu utvoří tandem z posledního zlatého mistrovství světa juniorů v Brně - střešovický Tomáš Jurco a Karel Hodík z Chodova. V sestavě je také majitel stříbrné medaile z uplynulého mistrovství světa mužů Jonáš Kreysa či nejlepší český střelec na jarním světovém šampionátu devatenáctek Daniel Chatrný. "Nominace vznikla kombinací výběru hráčů, kteří nás zaujali na předchozím kempu U23 a kempu mužů. Zároveň jsme chtěli vidět nové tváře, které jsme už předtím sledovali a chceme jim dát šanci i v rámci mezinárodního měření," odhaluje Pazdera.

Český celek vystřídá hned dvě dějiště. Úvodní klání s Finskem a závěrečné s Německem odehraje v Naumburgu. Na střetnutí se Švýcarskem se reprezentace přesune do Weissenfelsu.

Nominace reprezentace U23
  • 31. 8 - 3. 9. 2023
  • Mezinárodní turnaj, Weissenfels a Naumburg (Německo)

Brankáři: Karel Hodík (Florbal Chodov), Tomáš Jurco (Tatran Střešovice).

Hráči: Matyáš Bachmaier (Kanonýři Kladno), Vojtěch Bílek, Ondřej Kawulok, Jaroslav Petrák, Patrik Šebek (vš. FbŠ Bohemians), Jakub Boček, Filip Eliáš, Jonáš Kreysa, Pavel Sládeček, Šimon Vavroušek (vš. Tatran Střešovice), Lukáš Fukala, Martin Gattnar, Ondřej Sidunov, Adam Šmíd (vš. 1. SC Vítkovice), Daniel Chatrný (FBC Ostrava), Josef Juha (Sparta Praha), Petr Majer (Westend Indians, Fin.), Bohumil Piskáček, Matěj Pěnička, Šimon Stránský (vš. EräViikingit, Fin.).

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se