Věřím, že jsem zabojoval o nominaci, říká po návratu Tomašík

Milan Tomašík na kempu národního týmu | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Národní tým za sebou má letní soustředění, na němž se po téměř pěti letech představil v reprezentaci zkušený útočník Milan Tomašík. "Nechal jsem na hřišti všechno, co ve mě bylo, ale věřím, že jsem zabojoval o nominaci na šampionát," říká florbalista Mladé Boleslavi.


Národní tým strávil v Kutné Hoře pět dní, během kterých absolvoval řadu tréninkových jednotek. Na závěr si navíc střihl modelové klání s výběrem do 23 let. "Kemp byl náročný. Nepomohlo tomu ani počasí, kdy je venku třicet stupňů, drží se to i v hale a člověka to celkem ždíme. Užil jsem si to, atmosféra v týmu je vynikající, parta je super," popisuje 35letý florbalista.

V národním výběru se Tomašík představil naposledy v listopadu 2019. Co jej přimělo k návratu? "Je v tom více věcí. Jednak větší flexibilita v práci, ale také doma. Bavili jsme se o tom s manželkou a ta byla pro, takže to zapadlo do sebe. Zároveň cítím, že je to možná poslední šance se vrátit do reprezentace," vyjmenovává.

Tým se od jeho poslední účasti řádně proměnil. "Mladí kluci jsou velmi dobří. Mají sice vytvořené nějaké skupinky, ale jsou všichni otevření. Se všemi jsme se bavili a atmosféra je super," reaguje na dotaz ohledně toho, jak se v kolektivu pod vedením Jaroslava Berky cítil. 

Reprezentační tým v Kutné Hoře piloval formu před závěrečnou přípravou na světový šampionát, který v prosinci přivítá švédské Malmö. "Nevím, zda je to otázka přímo na mě. Nechal jsem na hřišti všechno, co ve mě bylo, a uvidíme, jak na to zareaguje realizační tým. Určitě se o tom budeme bavit v rámci zpětné vazby a nějak se to bude vyvíjet, ale věřím, že jsem o nominaci zabojoval," říká hráč se zkušenostmi ze švédské SSL, pro nějž by šlo už o šesté mistrovství světa.

Po kempu na něj čeká návrat ke klubovým povinnostem, přesto však najde v nadcházejících týdnech čas na odreagování. "Je to náročné. Dlouho již jedeme letní přípravu v Boleslavi. V červenci mě budou čekat tři svatby, kde si budu moci od těch všedních věcí trochu odfrknout. Jinak bude program jasný – tréninky, práce a čas s rodinou. Je toho dost, ale já osobně mám radši, když něco dělám, takže se na to těším," uzavírá rozhovor Tomašík.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se