Začíná kvalifikace o CE ligu, představí se třicet celků. Rozjedou se i další soutěže

Kvalifikaci o CE ligu odstartuje souboj Náchoda s Libercem | foto: Florbal Náchod

O nadcházejícím víkendu se po 1. lize mužů rozjedou i téměř všechny ostatní celostátní soutěže. Spousta zraků se bude upírat k nejvyšší soutěži juniorů, jež odstartuje kvalifikační částí. V novém ročníku se představí třicet celků, tedy o jeden méně než tomu bylo v sezoně předešlé.


Jak již bylo zmíněno, celý program nejvyšší juniorské soutěže odstartuje kvalifikační částí, po které se rozhodne, kterých dvanáct týmů zamíří do nejvyšší juniorské CE ligy. Zbytek celků bude poté čekat 1. liga juniorů, která bude opět rozdělena na západní a východní skupinu. Týmy budou v kvalifikační části rozřazeny do osmi skupin po čtyřech, ve dvou případech poté po třech účastnících. Každý celek odehraje během kvalifikace vzájemné duely se soupeři ve skupině na domácí i venkovní palubovce. Vítězové zamíří rovnou do nejvyšší soutěže. Druhé celky ve skupinách zabojují, v rámci vyřazovací fáze, o čtyři postupová místa do elitní skupiny.

Soutěž v započínající sezoně čítá třicet celků. V rámci kvalifikace neuvidíme celky FD Teplice, Meťák České Budějovice, Zlín Lions, FBS Olomouc či TJ Sokol Královské Vinohrady, které se rozhodly v soutěži nepokračovat. Ke spojení družstev došlo v rámci FBC Plzeň a FBŠ Slavia Plzeň. Nově budou tyto plzeňské celky v rámci juniorské soutěže nastupovat společně. Soutěž poté doplňují čtyři úplní nováčci plzeňské Gorily, Orka Horní Počernice. 1. SFK Havířov a Asper Šumperk.

Kvalifikace o CE ligu odstartuje v sobotu dopoledne soubojem Náchoda s Libercem. Kvalifikace by měl být dohrána o posledním zářijovém víkendu. Vyřazovací část se poté odehraje během středy 27. a čtvrtka 28. září. Samotná skupina CE ligy, potažmo skupiny 1. ligy, by měly odstartovat o druhém říjnovém víkendu. Juniorský titul bude obhajovat střešovický Tatran, který svoji cestu za obhajobou odstartuje v sobotu na hřišti milevského Došwichu.

ROZDĚLENÍ DO KVALIFIKAČNÍCH SKUPIN:

Skupina A: PSN Tatran Střešovice,, FBC DOŠWICH MILEVSKO, Florbal Chomutov, Horní Počernice Orka. 

Skupina B: ACEMA Sparta Praha UNYP, FB Hurrican Karlovy Vary, Florbal Ústí, Kanonýři Kladno. 

Skupina C: SOKOLI Pardubice, Asper Šumperk, FBŠ Hummel Hattrick Brno U19, Bulldogs Brno. 

Skupina D: Torpedo Havířov, 1. SFK Havířov, FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, 1. SC TEMPISH Vítkovice. 

Skupina E: Florbal Primátor Náchod, FBC Česká Lípa, FBC Liberec, BLACK ANGELS YONEX. 

Skupina F: Wizards DDM SO Praha 10, Předvýběr.CZ Florbal MB, Akademie FbC Plzeň a FBŠ SLAVIA, FBŠ Gorily Plzeň. 

Skupina G: Panthers Praha, FBC Štíři České Budějovice, FAT PIPE FLORBAL CHODOV. 

Skupina H: Sokol Brno I EMKOCase Gullivers, FbC Hradec Králové, FbŠ Bohemians DDM Praha 7.

Na úvodní buly se chystají i další ligy

Nejen nejvyšší juniorská soutěž, ale i celá řada dalších lig rozjede svou pouť. Juniorky, v nichž obhajuje titul pražský Chodov, čeká soutěž se třinácti účastnicemi. Na celky tak čekají klasické vzájemné bitvy stylem doma-venku se všemi ostatními družstvy v lize. Začíná se už tento víkend, kdy se rozehrají první dvě kola. 

Obhájkyně titulu začnou svou pouť proti Královským Vinohradům. Hned v prvním kole se mohou diváci těšit na atraktivní bitvu dvou celků z nejlepší z uplynulé sezony mezi Olomoucí a Bohemians. Hned o den později budou klokanky potvrzovat velmi náročný start v pražském derby na půdě střešovického Tatranu.

Složení 1. ligy juniorek

1. SC TEMPISH Vítkovice, ACEMA Sparta Praha, Black Angels, Bulldogs Brno, FAT PIPE Florbal Chodov, FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, FBC Liberec, FBS Olomouc, FbŠ Bohemians, IBK Hradec Králové, K1 Florbal Židenice, Tatran Střešovice, TJ Sokol Královské Vinohrady.

Klasicky hodně zapletená bude 1. liga dorostenců, která se hraje košovým systémem a jež se naplno rozjede také už v sobotu a neděli. Rozeběhne se naplno také dění v Národních ligách a Divizích, kde došlo k celé řádce změn. Informace ohledně změn v jednotlivých ligách jsme přinesli zde.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se