Češky nezvládly zastavit sestry Kauppiovy a zahrají si o bronz

Česká střídačka při semifinále s Finskem | foto: Martin Flousek

České florbalistky se v semifinále šampionátu v Singapuru nedokázaly popasovat s Finskem a poosmé v řadě si tak zahrají o bronzové medaile. Finskou ofenzivu táhla, jako ve všech předchozích případech, lajna se sestrami Kauppiovými.


Začátek zápasu Češkám vůbec nevyšel a hned při první návštěvě obávaných sester Kauppiových na hřišti se Finsko radovalo. České florbalistky se potom rozehrály a několik minut vévodily celé hře, prosadit se jim ale nepodařilo a finská dvojčata tak po neuvěřitelně bleskové kombinaci znovu skórovala. Hrdinkou okamžiku se ale stala Vanessa Rebecca Keprtová, které se semifinále povedlo od prvních minut a v 15. minutě se dočkala skvělé odměny v podobě svého prvního reprezentačního gólu v seniorské kategorii.

Za kontaktního stavu 2:1 pro Finsko to vypadalo nadějně, síla českého soupeře ale vzala za své a v průběhu druhé třetiny musela Jana Christianová sbírat další čtyři míčky ze své branky. Veera Kauppiová se neuvěřitelným výkonem vyhoupla na zkompletovaný hattrick a vedla tak svůj tým vstříc dalšímu světovému finále. Obraz celého semifinále pak podtrhla akce z 56. minuty, při které osamocená Michaela Kubečková narazila na zákrok finské brankářky, ta následně vyhodila na svou kapitánku a ta osmým gólem uzavřela gólový účet tohoto semifinále.

Češky tak čeká osmý bronzový zápas v řadě, ve kterém se utkají s poraženým duelu Švédsko - Švýcarsko. Naopak Finsko míří do finále, ve kterém bude chtít vybojovat zlaté medaile.

„Nezvládli jsme to, co jsme věděli, že bude klíčové. Průběh zápasu nás nutil reagovat, na což ale byly Finky připravené. Začátek nebyl z naší strany špatný, ale udělali jsme chyby, které nebyly úplně systémové, ale soupeřky díky nim dostaly zápas pod kontrolu. My jsme naopak šance neproměňovali, což nás sráželo a bralo nám to energii. Plán, který jsme měli, nevyšel a nezahráli jsme dobře,” hodnotil duel trenér Lukáš Procházka.

Finsko - Česko 8:2 (2:1, 4:1, 2:0)

Branky: 2. O. Kauppi, 14. V. Kauppi, 23. V. Kauppi, 28. Turunen, 32. Saario, 38. V. Kauppi, 49. Kippilä, 56. V. Kauppi - 15. Keprtová, 30. Ratajová. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. Zásahy brankářek: Noora Vuorela 24 - Jana Christianová 21. MATCH CENTER | ŽIVÝ PŘENOS NA ČT 2

Sestava Česka: Christianová (Remešová) – Beránková, Keprtová, Plášková, Jiráková, Staňková, Mechlová – Řepková, Krupnová, Maroszová – Ratajová, Suchá, Brucháčková – Chudá, Kubečková, Trojánková – Klubalová, Lechnerová, Šupáková.

Ohlasy po utkání

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se