MS žen otevře brzký souboj Austrálie s Německem, elitu rozehraje Finsko

Singapore Indoor Stadium během tenisového Turnaje mistryň | foto: TimeOut

První hrací den světového šampionátu žen v Singapuru je konečně tady a diváci se v sobotu mohou těšit na šestici zápasů. České florbalistky si ještě užívají volna, do boje ale vyrazí elitní výběry Švýcarska, Švédska i Finska.


Austrálie - Německo

05:30 | sk. C | OCBC Arena Hala 2

Ve velmi brzkých ranních hodinách se v sobotu rozehraje zápas skupiny C mezi Austrálií a Německem. Obě země od sebe dělí pouze jedna příčka světového žebříčku a jejich vzájemný zápas by tak měl být vyrovnaný. Otázkou však zůstává, jestli si Německo poradí s velmi citelným časovým posunem, neboť Austrálie oproti němu přišla pouze o tři hodiny.

USA - Estonsko

06:30 | sk. D | OCBC Arena Hala 1

Skupinu D otevřou celky USA a Estonska, tedy země ze čtrnácté a patnácté pozice světového žebříčku. Výběr Ameriky si svou účast na šampionátu zajistil dvojitou výhrou nad Kanadou v americké kvalifikaci, naopak Estonsko postoupilo ze třetího místa v kvalifikaci EUR3.

Lotyšsko - Finsko

09:00 | sk. A | OCBC Arena Hala 2

První duel základní skupiny A si letos střihnou celky Lotyšska a Finska, které se na světovém šampionátu potkaly naposledy v roce 2017. Finky si tehdy připsaly jasný triumf 12:1 a hattrickem se prezentovala aktuální kapitánka tohoto výběru Veera Kauppiová.

Švýcarsko - Norsko

10:00 | sk. A | OCBC Arena Hala 1

Také týmy Norska a Švýcarska si svůj poslední vzájemný zápas na mistrovství světa pamatují z roku 2017, kdy se setkaly ve čtvrtfinálovém klání. Výběr země helvétského kříže si tehdy se svým soupeřem poradil poměrem 10:1, postoupil tak do semifinále a nakonec vybojoval bronzové medaile. Naopak Norsko tehdy skončilo až na osmém místě, tedy o příčku níž než kde se nachází teď.

Slovensko - Švédsko

12:00 | sk. B | CBC Arena Hala 2

Úvodní den čtrnáctého mistrovství světa žen uzavře elitní souboj základní skupiny B mezi Slovenskem a Švédskem. Duel šestého a prvního celku světového žebříčku se odehraje v pravé poledne a české sousedky v něm čeká velmi těžký úkol. Stát totiž budou proti florbalistkám, které na svém kontě mají již devět světových zlatých medailí a letos v Singapuru obhajují titul mistryň světa.

Francie - Singapur

13:00 | sk. C | OCBC Arena Hala 1

Pořadatel letošního šampionátu se do svého prvního zápasu vrhne ve 13 hodin, kdy vyzve Francii. Jelikož půjde o souboj třináctého a dvacátého sedmého celku světového žebříčku, měl by si Singapur, tedy výše umístěný celek, jako papírový favorit se zápasem poradit. Bude ale muset čelit velkému tlaku svého domácího publika.

Všechny zápasy, které nepřináší ČT sport či TV Tipsport, je možné sledovat na speciální platformě IFF, která je zpoplatněna. Koupit si můžete buď balíček celého mistrovství světa za 29,99 euro, anebo si zaplatit jednorázově vybrané klání za 6,99 euro.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se