Začíná play-down ČEZ Extraligy. Poslední tým čeká boj o přežití

Utkání mezi Židenicemi a Znojmem v rámci ČEZ Extraligy | foto: K1 Florbal Židenice

Základní část nejvyšší ženské soutěže je již minulostí. Kromě play-off dojde také o boje o záchranu, které odstartují již tento víkend.


Kdo hraje o udržení?

V rámci play-down se představí tři celky, které skončily na 9. – 11. místě v tabulce po dlouhodobé fázi ligy. Mezi favoritky na jistotu záchrany by měly patřit florbalistky Třince, které prokázaly hlavně v závěru základní části dobrou formu. Navíc si v obou vzájemných měření poradily se Znojmem, s nakonec desátými Židenicemi si oba celky výsledky podělily rovným dílem. Pokaždé zvítězil domácí tým 6:4.

Brněnský celek ovládl také obě klání s posledním Znojmem, které získalo v úvodních dvaceti kláních pouze jediný bod za remízu v Liberci. Přestože nováček z jihu Moravy v dlouhodobé části sbíral porážky, byl blízko k bodům právě v utkáních se svými nynějšími soupeřkami. V Židenicích padl o pouhý gól a před měsícem doma potrápil i Třinec, který vyhrál 5:3.

Hrací formát

Vše je před startem zápasů o přímé udržení navíc otevřené. Zmíněná trojice začíná od nuly a bude tak záležet doslova na každém výsledku. Týmy spolu odehrají čtyři vzájemné zápasy systémem doma a venku. Na každé družstvo tak čeká osm duelů.

První dva týmy v tabulce si zajistí právo účasti v ČEZ Extralize i v příštím ročníku. Poslední celek poté bude čekat baráž s poraženými finalistkami z play-off 1. ligy žen. V případě shodného počtu bodů pak budou rozhodovat vzájemné zápasy, proto se. může v konečném součtování počítat doopravdy každý bod.

První klání je na programu již v pátek 1. března v Třinci, kam dorazí Znojmo. To pak v neděli přivítá na své půdě Židenice.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se