Díky, Míšo! Tahounka ostravského FBC odehraje poslední zápas

Michaela Mlejnková v BigBoard Superfinále 2023 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Jedna z hlavních opor a stavebních kamenů historického titulu ostravského FBC v ČEZ Extralize končí svou kariéru. Michaela Mlejnková se s florbalovým prostředím rozloučí po dlouhých téměř dvaceti letech.


Domácí utkání Ostravy proti Znojmu bude mít nostalgický nádech. Svou kariéru ukončila osmadvacetiletá florbalistka Michaela Mlejnková, která až do minulé sezony nosila kapitánskou pásku ostravského klubu. "V první řadě bych chtěla poděkovat Kubovi Robenkovi a holkám, že mi i přesto, že jsem do sezony nenastoupila, umožnili si tenhle poslední zápas zahrát. Moc si toho vážím a moc se na to těším. Absolvovala jsem pár tréninků, abych do zápasu nešla úplně od nuly. Doufám, že dorazí hodně fanoušků, abych se i s nimi mohla rozloučit touto cestou, protože za tu dobu, co jsem byla v Ostravě byli úžasní a byli naším hnacím motorem," líčí v oficiální zprávě na webu FBC Ostrava.

"Každá kapitola života jednou končí a já jsem se rozhodla ukončit tu florbalovou. Florbal pro mě znamenal úplně všechno, byl to můj život a věnovala jsem tomu spoustu času. Všechno ale musí jednou skončit a já jsem začala cítit, že je ten správný čas. Za celou kariéru jsem stihla MS juniorek i žen, hrála jsem v zahraničí, získala titul s Ostravou, díky kterému jsem si zahrála i Pohár mistryň, byly tam i individuální úspěchy. Myslím, že jsem toho zažila hodně a je na čase jít dál a objevovat nové životní cesty," popisuje rodačka ze severu Čech.

Talentovaná florbalistka započala svou kariéru v pěti letech v dnes již neexistujícím týmu Draci 99 Liberec. V roce 2010 už se ale proháněla také v ženské nejvyšší soutěži a odstartovala tak svou dlouhou pouť plnou úspěchů. S Libercem zažila Michaela Mlejnková dohromady devět sezon, z toho v šesti z nich se se svým týmem probojovala do play-off Extraligy žen.

V sezoně 2019/20 se ale tato nadaná hráčka vydala vstříc novému dobrodružství, domovem se jí totiž stal klub FBC Ostrava. A právě tady se rozjela čtyři ročníky dlouho trvající jízda, při které se Michaela Mlejnková drala vzhůru florbalovými žebříčky. Dohromady 287 kanadských bodů, z toho 191 gólů a 96 asistencí - tolik toho tato florbalistka stihla ve 128 zápasech ve dresu ostravského FBC.

Jako kapitánka tohoto klubu navíc dovedla svůj tým do extraligového superfinále, a to ve dvou sezonách (2021/22 a 2022/23 - pozn. red.) po sobě. V prvním ze zmiňovaných ročníků to byla právě ona, kdo dvěma brankami rozhodl o historicky prvním ženském titulu pro klub FBC Ostrava. V tom druhém zase se svým týmem brala stříbrné medaile a bronz z Champions Cupu 2023.

Tímhle vším se tedy Michaela Mlejnková navždy zapsala do florbalové historie a za její příspěvek do ženského florbalu jí patří velké díky!

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se