Šampion ulovil žolíka, kádr Tatranu posílil juniorský mistr světa

Petr Majer posílil Tatran | foto: ESA logistika Tatran Střešovice

Střešovický celek pokračuje v budování týmu, který bude mít v nadcházející sezoně velmi náročný úkol – obhájit hned tři prvenství. K tomu jim má dopomoci Petr Majer, který strávil poslední dvě sezony ve Finsku.


Majer začínal s florbalem v plzeňském Sokole, později se v kádru FbC Plzeň potkal třeba se svým (staro)novým spoluhráčem Jonášem Kreysou. Od sezony 2017/18 působil v řadách Chodova. V barvách jednoho z největších rivalů Tatranu o dva roky později debutoval také v Livesport Superlize a hned v premiérovém ročníku ukázal svůj velký potenciál a za patnáct klání zapsal stejný počet branek.

Ve skvělém apetitu pokračoval i v nadcházejících dvou sezonách. Na juniorský šampionát odjížděl v roce 2021 coby nejlepší chodovský střelec (33 gólů v základní části a 10 v play-off) a také druhý nejproduktivnější hráč celého play-off superligy. Ročník po něm byl jeho zatím nejproduktivnější v Livesport Superlize. Ovládl bodování Chodova, v základní části posbíral parádních 59 bodů a vysloužil si pozvánku do F-Liigy.

Ve finské nejvyšší soutěži strávil dvě sezony v kádru Westend Indians, v prvním ročníku zaznamenal pětadvacet bodů, v tom uplynulém byl nejproduktivnějším hráčem svého celku v základní části a pomohl mu až do semifinále play-off. V něm ale Indians prohráli a čekal je nakonec neúspěšný zápas o třetí místo.

Jak již bylo zmíněno, tak Majer byl součástí úspěšného juniorského cyklu, který v roce 2021 dokázal obhájit zlaté medaile, a to před vlastním publikem. Ve finálové bitvě proti Finům sehrál klíčovou roli, právě po jeho průniku a přesné nahrávce totiž 99 vteřin před koncem rozhodl Matěj Čermák. 

V roce 2022 pak také debutoval v dospělé reprezentaci, a to během kvalifikačních duelů v italském Celanu. Do finální nominace pro mistrovství světa se neprobojoval, ale následně absolvoval i přípravná klání v Hradci Králové, zahrál si na posledním EFT v Malmö a znovu vyrazil i na kvalifikaci. Kromě toho si střihl také tři duely v národním výběru do 23 let.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se