PŘEHLED | Škatulata v elitních ligách. Kdo na poslední chvíli změnil dres?

Petr Koláčný v dresu brněnských Bulldogs | foto: Bulldogs Brno

V pondělí byl poslední den, kdy bylo možné doplnit do soupisek nové hráče a hráčky. Několik změn proběhlo i v elitních soutěžích. Co si závěr přestupního období pro fanoušky přichystal? To najdete v tomto přehledu.


Bolku opustili dva hráči, odchody i po trase Bleci – Bratislava

Nabitý kádr Mladé Boleslavi opustila jedna z postav posledního mistrovského úspěchu Středočechů Petr Koláčný. Ten míří do Bulldogs Brno, kde již v závěru roku hostoval. „Petr s námi zažil skvělou sezonu 2021/2022, ve které nám obzvlášť hodně pomohl v play-off. Na začátku další sezony se při reprezentační akci zranil a téměř rok jsme společně pracovali na tom, aby se mohl vrátit do vrcholového florbalu. Již v první části probíhajícího ročníku Petr strávil jeden měsíc na hostování ve svém mateřském klubu a po konci hostování nás požádal o možnost do Brna natrvalo přestoupit z osobních, životních i sportovních důvodů. S Bulldogs Brno jsme se rychle a korektně domluvili na podmínkách přestupu, jmenovitě děkuji Ondřeji Pavlicovi, který s námi za Brno jednal. S Petrem se rozcházíme jako přátelé a přejeme mu jen to nejlepší,“ řekl v tiskové zprávě generální manažer Bolky Tomáš Pacák. Po zranění se do hry vrátil i Miroslav Fořt, který stráví konec sezony na hostování v mateřském Ústí.

Kádr Black Angels opouští dvojice slovenských florbalistů. Teodor Beriac po suverénním nástupu, kdy se uvedl hattrickem v pohárové bitvě s Budějovicemi a třemi góly skolil také favorita z Bohemians, nakonec neudržel nastolený trend a těsně před koncem přestupního období odchází zpět na Slovensko do kádru ŠK Lido Bratislava. Stejným směrem putuje po roce a půl služeb v kádru Bleků i jeho krajan Vladimír Bačinský.

Juniorský reprezentant míří k rivalovi

Zajímavou posilu vítají v Karlových Varech. Jejich útočné řady vyztuží Petr Brautferger. Člen bývalé elitní lajny Tatranu ve složení Brautferger – Havlas – Langer si po vyléčení zranění nevybojoval pevné místo v sestavě úřadujícího mistra a odchází tak k Západočechům. Mezi dvěma pražskými celky pak proběhla výměna talentovaného mladíka. Juniorský reprezentant Matyáš Borek nepřidá další starty v Chodově. Nově se stal posilou sestavy Bohemians, kde bude chtít nejen získat více prostoru v juniorském celku, ale také přidat další starty v superlize. Vinohrady budou moci i nadále využívat Vojtěcha Krupičku, jenž prodloužil své působení formou hostování ze Sparty, nově se k nim vrátil z Kladna Petr Blažej.

Českolipský náhradní gólman Vojtěch Jirka, který v aktuálním průběhu zasáhl do dvou duelů, pomáhá nově diviznímu Děčínu, jemuž již vychytal triumf v derbíčku s ústeckou rezervou. Nováček z Butchisu uvolnil na hostování obránce Matyáše Bódaye, který bude sbírat herní zátěž v sestavě divizních Wizards, s nimiž pražský kmen úzce spolupracuje. Zbytek sezony stráví v divizní Litomyšli Petr Černý, který prodloužil hostování z Pardubic.

Třinec posílil, zajímavá jména pro Tatran

Hráčské výměny proběhly i v ženské ČEZ Extralize. Kromě řady pohybů mezi partnerskými celky Chodova a Startu98 se přestupy a hostování dotkly i dalších jmen. Vítkovická Karolína Sovadinová již nebude působit v kádru Bulldogs Brno, jejím novým útočištěm se stal nováček z Třince. I nadále budou moci florbalistky ze Židenic využít služeb Nikoly Domonkosové, která prodloužila hostování z buldočí konkurence, a Kateřiny Zavadilové, jež hostuje z Rožnova. 

Zajímavou posilu získal střešovický Tatran. Na hostování do jeho kádru přichází v minulém ročníku druhá nejproduktivnější hráčka juniorky Bohemians, která posbírala starty i v juniorské reprezentaci, Markéta Seidlerová. Dá se předpokládat, že florbalistka, která v aktuálním ročníku ještě nezasáhla do utkání, doplní hlavně juniorky, ale není vyloučeno, že nakoukne i do ČEZ Extraligy. Působení v kádru klokanek skončilo také pro Pavlínu Soukupovou, která na začátku ledna přestoupila do prvoligové Mladé Boleslavi. Tam se ale dlouho neohřála a přestoupila do Střešovic, kde strávila uplynulý ročník.

U Středočešek v první lize zůstane jejich odchovankyně Daniela Švejdová, které se hostování z extraligového Liberce přetavilo v přestup. Devatenáctiletá florbalistka Viktorie Váňová nebude dál střídavě hostovat v Chodově, kde zasáhla do tří duelů v nejvyšší lize, ale nově míří ze Startu98 do Světlé nad Sázavou, kde působila i v minulém ročníku.

Velké posily pro Kladno, týmům pomohou mladíci

Pohyby se dějí i v rámci mužské 1. ligy. Sestavu Letky opouští Jiří Šincl, který naváže na předchozí měsíční hostování v divizní Mohelnici, kde působí i v pozici trenéra. Šanci v první lize dostanou i mladíci. Z Tatranu míří na hostování do Hradce Králové Matěj Hejzlar, který předtím působil v sestavě FbC Plzeň. K Západočechům vypomáhá nově Jakub Klápa, jenž hned při své premiéře zapsal dva body při triumfu nad Hattrickem Brno. Štěpánkovické Letce pomohou mladíci z vítkovické juniorky Filip Szemla a Ondřej Balner.

Dvě velká jména ohlásilo v pondělí Kladno. Do jeho sestavy se vrátil hrdina posledního play-off Jakub Bohuslávek, jemuž nevyšlo superligové angažmá ve Spartě podle představ. Angažmá ve švýcarském Thunu ukončil Ondřej Papoušek, který tak znovu oblékne dres Kanonýrů. O této novince jsme informovali zde.

PŘESTUPY

Vladimír Bačinský (SVK)
Black Angels > ŠK Lido Bratislava

Teodor Beriac (SVK)
Black Angels > ŠK Lido Bratislava

Petr Blažej
Kanonýři Kladno > TJ Sokol Královské Vinohrady

Jakub Bohuslávek
ACEMA Sparta Praha > Kanonýři Kladno

Matyáš Borek
FAT PIPE FLORBAL CHODOV > FbŠ Bohemians

Petr Brautferger
Tatran Střešovice > FB Hurrican Karlovy Vary

Petr Koláčný
Předvýběr.CZ Florbal MB > Bulldogs Brno

Ondřej Papoušek
UHC Thun (SUI) > Kanonýři Kladno

Pavlína Soukupová
FbŠ Bohemians > Florbalová akademie MB
Florbalová akademie MB > Tatran Střešovice

Daniela Švejdová
Crazy Girls FBC Liberec > Florbalová akademie MB

HOSTOVÁNÍ

Ondřej Balner
1. SC TEMPISH Vítkovice > FBC Letka Toman Finance Group

Matyáš Bóday
BUTCHIS > Wizards DDM SO Praha 10

Petr Černý
SOKOLI Pardubice > Florbal Litomyšl

Nikola Domonkosová (SVK)
Bulldogs Brno > K1 Florbal Židenice

Miroslav Fořt
Předvýběr.CZ Florbal MB > Florbal Ústí

Matěj Hejzlar
Tatran Střešovice > FbC Hradec Králové

Vojtěch Jirka
FBC 4CLEAN Česká Lípa > 1.FBC DDM Děčín IV 

Jakub Klápa
Tatran Střešovice > FbC Plzeň

Vojtěch Krupička
ACEMA Sparta Praha > TJ Sokol Královské Vinohrady

Markéta Seidlerová
FbŠ Bohemians > Tatran Střešovice

Filip Szemla
1. SC TEMPISH Vítkovice > FBC Letka Toman Finance Group

Jiří Šincl
FBC Letka Toman Finance Group > FBC Mohelnice

Viktorie Váňová
FAT PIPE FLORBAL CHODOV/FAT PIPE Start98 > Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou

Karolína Sovadinová
1. SC TEMPISH Vítkovice > FBC Intevo Třinec

Kateřina Zavadilová
FBK Sršni Rožnov pod Radhoštěm > K1 Florbal Židenice

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se