Kladno zpátky v superlize: S odchovanci a touhou udržet se

Tisková konference Kanonýrů Kladno před startem sezony 2024/25 | foto: Kanonýři Kladno

Nováček Livesport Superligy z Kladna vstupuje do nového ročníku s jasným plánem. Jak probíhaly přípravy na nejvyšší ligu či co by mohla být jeho silná stránka? To prozradí tisková zpráva Středočechů.


Po osmi letech a počtvrté ve své historii si Kanonýři Kladno zahrají Livesport superligu, tedy nejvyšší tuzemskou florbalovou soutěž. Rozehrají ji v sobotu 14. října od 18 hodin v kladenské hale BIOS proti Liberci. "Primárním cílem je udržet superligu. Kdybychom se zvládli umístit do 10. příčky a vyhnout se tak přímým bojům o sestup, budeme nadšení," říká nový kapitán Kanonýrů Kryštof Krbec. 

Kádr, který si v jarním prvoligovém play off-vydřel postup do superligy, se podařilo udržet a vhodně doplnit. Skončili pouze brankář Ivan Ponomarev a obránci Tomáš Svačinka s Markem Veselým, naopak Kanonýři posílili o gólmana Martina Haleše, juniorského mistra světa z roku 2019, který přišel z Pardubic. Do obrany dorazil slovenský reprezentant Kristian Kozák a do útoku Daniel Fišer, Jakub Dufek a Matěj Netrefa.

"Chtěli jsme hráče, kteří mají nějaký vztah ke Kladnu. Zároveň pro nás bylo důležité, abychom přiváděli hráče, kteří si pozici chtějí vybojovat, ne si sem přijít 'vydělat'. A hráče, kteří se budou podílet na růstu klubu, chtějí dlouhodobou smlouvu a chtějí, aby klub byl dlouhodobě superligový. Sázíme na mladé a dravé hráče," říká generální manažer David Burda. "Chtěli jsme postavit tým okolo Matyho Bachmaiera a Kuby Bohuslávka."

Také proto vedení Kanonýrů s oběma talenty prodloužilo smlouvy, u Tadeáše Chrousta se přeměnilo hostování v trvalý přestup a on se v klubu stal šéftrenérem mládeže. Větší prostor dál dostávají i odchovanci, což je jedna z klíčových věcí. "Za vedení mohu říct, že jsme za to rádi a je pro nás důležité, že odchovanci dostávají v áčku příležitost. Čeká je náročná cesta, ale vím, že ti, kteří se v přípravě ukáží v dobrém světle, dostanou prostor," míní šéf Kanonýrů Zdeněk Jirák.

Tým v přípravě skončil v kategorii PRO třetí na prestižním turnaji Czech Open v Praze, zároveň díky třem výhrám ovládl skupinu vrcholové části Poháru Českého florbalu a postoupil přímo do osmifinále této soutěže. V generálce porazil Karlovy Vary, tedy dalšího superligového účastníka, 7:3. "Celé léto jsme tvrdě makali a věřím, že na superligu jsme poctivě připravení," věří Krbec.

Domácím prostředím i po postupu do superligy zůstává hala BIOS. Permanentní vstupenka vyjde na 1000 korun, lístky na jednotlivé zápasy lze koupit v předprodeji u Ticketportalu za 95 a 75 korun.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se