Kdo vládne mezi prospekty? Tahounka bronzového týmu a boleslavská hvězdička

Anna Brucháčková v rozcvičce při utkání proti Švédsku na MS 2023 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Dnes se podíváme na to, jak aktuálně vypadá po prvním kole hlasování v anketách o nejlepší juniorské hráče a hráčky. V dívčí kategorii je zcela bez překvapení první Anna Brucháčková, u mužů vede Jakub Vařecha.


Juniorkám po první části hlasování vévodí aktuálně jedna z nejproduktivnějších hráček celé ČEZ Extraligy a především vítězka kanadského bodování v rámci uplynulého cyklu ženské reprezentace. Svými výkony udivovala diváky i na mistrovství světa žen v Singapuru, kde coby bodová lídryně pomohla Češkám k historicky druhé medaili ze šampionátu.

V těsném závěsu za ní je liberecká Karolína Klubalová, která se kromě fantastických výkonů v juniorské reprezentaci dokázala dostat i do dospělého výběru, se kterým získala v Singapuru bronz. Fanoušky udivovala svým nebojácným stylem už na MS juniorek, kam se vydala coby patnáctiletý benjamínek a zároveň se stala jednou z klíčových postav historického stříbrného úspěchu. Blízko k účasti měla i aktuálně nejproduktivnější hráčka ČEZ Extraligy Lucie Baldreichová, která absolvovala s Češkami závěrečný kemp a stejně jako Klubalová hraje premiérově v nejvyšší ženské lize.

Jakub Vařecha v dresu Mladé Boleslavi | foto: Matyáš Klápa/Předvýběr.CZ Florbal MB
Juniorskou anketu vede mezi chlapci Jakub Vařecha, který po přechodu z Hattricku do Mladé Boleslavi prožil neuvěřitelný vstup do Livesport Superligy. Hned v prvním klání nasázel čtyři branky, aktuálně jich má na kontě již 21, přičemž čtyřgólový večírek prožil i proti Butchisu. Stejně tak úspěšně vstoupil i do juniorské reprezentace a je v top trojce jediným hráčem z aktuálního cyklu národního týmu do 19 let.

Hned za Vařechou jsou pak Jakub Faksa a Šimon Vavroušek, kteří byli součástí toho předchozího cyklu. Faksa se po uplynulém premiérovém superligovém ročníku rozehrál v tom aktuálním do skvělé formy a patří k ofenzivním klenotům Liberce. Třeba při senzační výhře na půdě Tatranu se sám blýskl čtyřmi trefami. Střešovický univerzál, který umí zahrát stejně skvěle v beku jako i v útočném triu, pomohl Tatranu k titulu v minulém ročníku a aktuálně před ním stojí výzvy v podobě finále Poháru mistrů a Poháru Českého florbalu.

Průběžné výsledky ankety Junior sezony

1. Jakub Vařecha
2. Jakub Faksa
3. Šimon Vavroušek

Průběžné výsledky ankety Juniorka sezony

1. Anna Brucháčková
2. Karolína Klubalová
3. Lucie Baldreichová

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se