Chodovský test Bolkou. Lípa hostí Ostravu. Bitva Vítkovic s nováčkem odložena

Patrik Suchánek v přípravném utkání proti Thurgau | foto: Miloš Moc/Předvýběr.CZ Florbal MB

Úvodní superligové kolo pokračuje nedělními zápasy. Bolka se potká v atraktivní bitvě s Chodovem, Česká Lípa hostí v repríze posledního osmifinále Ostravu. Nehraje se ve Vítkovicích, jejich klání s nováčkem z Brna bylo pro nepřízeň počasí odloženo.


FBC Česká Lípa – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava -:- (0:2, 4:1, -:-)

Ostravané si v České Lípě podmanili první třetinu, v níž byli výrazně efektivnější. Domácí sice svého soupeře přestříleli, ale skórovali jen hráči FBC. V páté minutě je poslal do vedení zkušený Marek Matejčík a o další zásah se postarala finská akvizice Joonas Viitanen. 

Náskok Ostravanů vydržel v nezměně podobě do 26. minuty, kdy snížil Ladislav Pekárek, na nějž dvěma zásahy navázal Radek Krajcigr a Lípa vedla. V polovině klání její náskok ještě narostl po trefě Vojtěcha Vavrušky, ale brzy o sobě dala vědět i Ostrava, která snížila po trefě Lukáše Pobořila v přesilovce.

17.00 | MATCH CENTER

Předvýběr.CZ Florbal MB – FAT PIPE FLORBAL CHODOV -:- (3:1, 0:2, -:-)

Úvod zápasu vyšel lépe Chodovu a už v první minutě se povedenou střelou z levého křídla prosadil Marek Matoušek, leč Jihoměstští pak nevyužili několik příležitostí a po zásahu vysokou holí proti nim bylo nařízeno trestné střílení, které proměnil Jan Zoufalý. V polovině periody navíc po křížné přihrávce Adam Delonga skóroval do prázdné Jakub Vařecha a v poslední minutě si ještě oba aktéři vyměnili role a Středočeši tak vedli 3:1.

V prostředním dějství nedokázala Boleslav zužitkovat svůj tlak a trpělivě hrající Chodov, který měl i štěstí, když Vařecha pálil do tyče, se v závěru dočkal vyrovnání. Nejprve zasunul za výborně chytajícího Bauera odražený míček Vojtěch Petráň a po něm se zakončením pod horní tyč prosadil i Lukáš Kafka.

17.00 | MATCH CENTER

ACEMA Sparta Praha – TJ Sokol Královské Vinohrady -:- (0:0, -:-, -:-)

18.00 | MATCH CENTER

1. SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno (odloženo)

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se