Neskutečnou přestřelku ozdobil Tokošův historický milník!

Marek Beneš a Filip Langer na turnaji v Lotyšsku | foto: Český florbal

Mužská reprezentace odehrála své druhé klání v rámci Turnaje čtyř národů v Lotyšsku. Domácí florbalisté byli velmi houževnatí a dokonce se jim povedl parádní obrat. Češi ale v závěru zapnuli na jiný rychlostní stupeň a postupně zničili lotyšské sebevědomí. Svůj stý bod v reprezentaci zapsal Martin Tokoš.


Lotyšský výběr v úvodním klání dokázal porazit Švýcary, Češi si pak připsali vysoký triumf nad Estonskem. Oba celky tak šly do vzájemného klání, které se odehrálo v hale v Kekavě, s vizitkou neporažených.

Svěřenci Jaroslava Berky začali výborně. Aktivní vstup podpořil už ve druhé minutě Josef Rýpar, který vybojoval balonek a poradil si i s Pludumsem. Lotyšský gólman byl výraznou postavou první části, přesto však kapituloval ještě jednou. Marek Beneš zvedl zblízka míček nad bezmocného gólmana.

Prostřední dějství začali Češi výtečně. Už po sedmnácti vteřinách se prosadil Matěj Havlas, který dal Čechům náskok 3:0. Jenže Lotyši následně podpořeni skvělým gólmanem začali tlačit a rezultovalo z toho nejprve snížení Bitmanse a o pár okamžiků později dostal hostitelský tým do kontaktu Jurševskis. Minutu a čtvrt před koncem navíc po pěkném brejku srovnal Ragovskis a třetí část tak zaručovala pořádné drama.

To se konalo jen několik minut. Lotyši nejprve v úvodu dokonali parádní obrat, když už po 23 vteřinách skóroval Ragovskis. Jenže Češi díky Jonášovi Kreysovi dokázali srovnat už po dvanácti vteřinách a do náskoku je vrátil Matěj Havlas, který v dalším průběhu podtrhl gólovou nadílku. Reprezentanti skórovali celkem osmkrát. Havlas si připsal celkem čtyři trefy, bodově se dařilo také Marku Benešovi (2+3).

V průběhu dějství se na hřiště dostal i Martin Tokoš, který při Kreysově gólu na 9:4 zaznamenal svůj 100. bod v národním týmu, což se mu povedlo jako teprve pátému hráči v historii. 

Lotyšsko – Česko 4:11 (0:2, 3:1, 1:8)

Branky: 24. Bitmans, 26. Jurševskis, 39. Ragovskis, 41. Ragovskis – 2. Rýpar, 9. M. Beneš, 21. Havlas, 41. Kreysa, 42. Havlas, 46. Delong, 48. M. Beneš, 52. Hemerka, 53. Kreysa, 55. Havlas, 58. Havlas. Rozhodčí: Lewis – Silvo (Fin.). Bez vyloučení. Diváci: 550. | MATCH CENTER | ŽIVÝ PŘENOS

Sestava Česka: Bauer (Kříž) – Němeček, Hemerka, Rýpar, Besta, Zouzal, Punčochář, Šindler – Havlas, Langer, M. Beneš – Pěnička, Krbec, Forman – Zubek, Delong, D. Beneš – Tokoš, Kreysa.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se