Celostátní soutěže rozlosovány. Extraliga nabídne reprízu superfinále v devátém kole

Příprava na buly. Ilustrační foto | foto: Martin Flousek/Český florbal

V neděli proběhl losovací aktiv pro celostátní soutěže. Svůj jízdní řád pro nadcházející ročník tak poznala Extraliga žen, nejvyšší mládežnické ligy či Pohár Českého florbalu.


Ženská nejvyšší soutěž začne o víkendu od 9. - 10. září. Hned v úvodním kole nabídne souboj nováčků. Židenice se vydají na půdu Znojma. Premiérový duel v extralize odehrají florbalistky Třince na své půdě proti Bohemians. Šampionky z Vítkovic vstoupí do soutěže proti Olomouci, repríza posledního BigBoard Superfinále s FBC Ostrava je na programu v devátém kole.

Extraliga žen se odehraje s jedenácti celky. O situaci v nejvyšší ženské soutěži jsme informovali zde.

Finální rozložení do dvou skupin poznala také Národní liga, která má 24 účastníků, jež se každoročně rozdělují do dvou skupin. Ve skupině "východ" se premiérově představí Zlín Lions a Třinec. V soutěži zůstaly také Hranice, které sice neuspěly v baráži, ale po odstoupení Traverzy Mukařov dostaly jako nejvýše postavený neúspěšný barážový celek po základní části dle Soutěžního a disciplinárního řádu možnost zaujmout uvolněné místo. Skupinu pak uzavřou z první ligy sestoupivší Aligators z Klobouků u Brna.

V "západní" skupině pak čeká premiérový ročník na dva jihočeské celky. Postup si vybojovaly týmy Písku a Milevska. Premiéra čeká také na Blansko, po roce v Divizi se do třetí nejvyšší ligy vrátili také florbalisté Kobylis. Kvůli přetlaku ve "východní" skupině, který vznikl podstoupením práva na účast v 1. lize mužů Opavou a Kopřivnicí, se ve skupině západ představí po čtyřech sezonách také Pelhřimov a TROOPERS, kteří sestoupili z druhé nejvyšší ligy.

Svůj program znají také mládežnické soutěže. Už v průběhu srpna se jako první soutěž rozjede Pohár Českého florbalu. V losovacím aktivu nebyly zahrnuty dvě nejvyšší soutěže mužů. Livesport Superliga a 1. liga mužů poznaly svůj harmonogram pro blížící se sezonu již ve čtvrtek.

Los 1. kola Extraligy žen

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Bulldogs Brno
TJ Znojmo LAUFEN CZ – K1 Florbal Židenice
FBC Intevo Třinec – FbŠ Bohemians
Crazy Girls FBC Liberec – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
1. SC TEMPISH Vítkovice – FBS Olomouc
Tatran Střešovice (volno)

Rozlosování dalších CE soutěží mužů a žen
Rozlosování mládežnických CE soutěží
Pavouk Poháru ČF

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se