Jako na houpačce! U23 otevřela svou éru triumfem nad Finskem. K obratu zavelel Majer

Lukáš Fukala slaví branku v národním týmu | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Národní tým do třiadvaceti let odehrál svůj historicky první zápas, ve kterém si po parádním obratu poradil se stejně starým výběrem Finska.


Národní tým pod vedením Jana Pazdery vyběhl ke svému prvnímu oficiálnímu utkání. Start mu ale nevyšel, protože už po třinácti vteřinách otevřel skóre Ahola, který pak o pět minut později zakončil parádní akci výběru Suomi zakončením do prázdné brány a Češi tak hned od úvodu prohrávali o dvě trefy.

Severský soupeř následně znovu odskočil, ale na zásah Kilpiho bleskově zareagoval Petr Majer, který zblízka překonal Karjalainena a postaral se tak o historicky první zásah českého národního týmu do 23 let. Sedmadvacet vteřin před první pauzou navíc přidal další zásah, když si vytáhl balonek od levého mantinelu na osu a tvrdou ranou k tyči dostal český tým do kontaktu.

Hned zkraje prostředního dějství navíc česká družina srovnala po trefě Josefa Juhy, který po parádním průniku Martina Gattnara přeloboval finského gólmana, avšak po jedenácti vteřinách vrátil výběr Suomi do náskoku Laiti. Národní tým posléze dostal k dispozici početní převahu, kterou dokázal využít nekompromisně Bohumil Piskáček. Historicky poprvé český celek poslal do vedení po spolupráci s Adamem Palčinským Lukáš Fukala.

Ve třetí periodě si pak Češi vedení pohlídali. Napadající Finy dokázali z defenzivy výborně eliminovat a jejich snažení podpořil skvělým výkonem i brankář Tomáš Jurco, který předvedl řadu parádních zákroků a byl po právu vyhlášen nejlepším českým hráčem utkání.

Česko U23 – Finsko U23 5:4 (2:3, 3:1, 0:0)

Branky: 11. Majer, 20. Majer, 21. Juha, 26. Piskáček, 34. Fukala – 1. Ahola, 6. Ahola, 11. Kilpi, 21. Laiti. Rozhodčí: Beňo – Sklenica. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. MATCH CENTER | LIVE PŘENOS

Sestava Česka: Jurco (Hodík) – Šebek, Vavroušek, Piskáček, Sládeček, Kawulok, Sidunov – J. Petrák, Šmíd, Gattnar – Majer, Bachmaier, Kún – Smutný, Fukala, Palčinský – Peška, Zoufalý, Juha.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se