Byly jsme dobře připravené, říká po vítězném úvodu Sikorová

Nela Sikorová před duelem se Slovenskem | foto: Český florbal

Úspěšný vstup. Tak hodnotí úvodní bitvu na světovém šampionátu v Lahti Nela Sikorová, která byla vyhlášena nejlepší českou florbalistkou v duelu. Na demolici Slovenska poměrem 16:1 se podílela hattrickem.


České reprezentantky na úvod turnaje dorovnaly historický rekord v počtu vstřelených branek na mistrovství světa hráček do 19 let. „Super výsledek. Hrály jsme dobře jak v obraně, tak i v útoku a nasázely jsme spoustu gólů. Na soupeřky jsme byly dobře připravené,” hodnotila spokojeně utkání útočnice extraligových Vítkovic, s nimiž před třemi týdny oslavila titul v ČEZ Extralize.

Pro Češky bylo vysoké vítězství důležité. Před dvěma lety v Katovicích v rámci úvodního duelu s jejich sousedkami ze Slovenska svedly velkou bitvu a výsledek byl nakonec velmi těsný, tentokrát ale svěřenkyně Tomáše Martiníka vpluly do šampionátu ve velkém stylu.

Výsledkově bylo klání povedené také pro Sikorovu, která se postarala o úvodní dva zásahy a nakonec i svůj první hattrick v národním týmu. „Vůbec jsem to nečekala a jsem za to ráda. Těší mne, že jsme se s holkami dokázaly sehrát a že nám to tam padalo,” pronesla nakonec nejlepší česká hráčka.

Ta si gólovou radost užila i navzdory tomu, že jí lehce klouzal povrch v aréně ve finském Lahti, prostředí v dějišti šampionátu i samotnou halu ale jinak hodnotí velmi kladně. Už ve čtvrtek národní  výběr hráček do 19 let bude čelit Švýcarsku. V tomto klání se může rozhodnout o tom, který tým si zajistí postup do semifinále a případně také první místo ve skupině. „Budou hrát zataženěji, ale věřím, že se na to dobře připravíme a zvládneme to,” věří 17letá odchovankyně Vítkovic.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.