Tomáš Martiník posílí realizační tým ženské složky Bulldogs Brno

Tomáš Martiník | foto: Bulldogs Brno

Vedení Bulldogs Brno a Tomáš Martiník dnes uzavřeli smlouvu, na základě které se hlavní trenér reprezentace juniorek stává od nové sezóny 2024/2025 hlavním trenérem buldočích juniorek a asistentem ženského áčka pod hlavním trenérem Martinem Czeczinkarem.


Představovat tuto florbalovou legendu je prakticky zbytečné, ale připomeneme si alespoň základní fakta jeho florbalové kariéry:

Tomáš Martiník je nejen úspěšný florbalový trenér juniorské reprezentace, ale také bývalý hráč a reprezentant. Jako hráč i trenér žen se stal shodně trojnásobným mistrem Česka. Jako trenér ženské juniorské reprezentace se připsal největší triumf v roce 2022, kdy se stal vicemistrem světa.

Tomáš zahájil svou kariéru v nejvyšší florbalové soutěži již v její první sezóně v roce 1994. Hned v další sezóně 1995/1996 zvítězil v kanadském bodování celé soutěže. O rok později vstřelil rozhodující gól v posledním zápase prvního play-off v historii ligy a pomohl svému klubu obhájit mistrovský titul. Tomáš také reprezentoval Česko na druhém Mistrovství Evropy v roce 1995 a prvním Mistrovství světa v roce 1996. Svou hráčskou kariéru ukončil v roce 2004.

Už od přelomu tisíciletí začal působit jako trenér žen a později juniorek. Kromě tří titulů v ženské nejvyšší florbalové soutěži si připsal úspěchy také v Poháru mistrů, největší v sezóně 2018/2019, kdy získal stříbro v ženské kategorii. Ve stejné sezóně byl rovněž poprvé zvolen nejlepším trenérem žen v Česku, a tento titul obhájil i v následujících letech 2020 a 2021. Z jeho dalších rekordů stojí za zmínku vítězná série v nejvyšší české florbalové soutěži, kde jeho svěřenkyně od listopadu 2019 neprohrály pod jeho vedením 70 zápasů v řadě.
Od roku 2016 působí Tomáš jako trenér ženské juniorské reprezentace, v letošním roce se dohodl už na pátém prodloužení smlouvy o další dva roky. V každé své dosavadní dvouleté reprezentační periodě dokázal vybojovat na mistrovství světa medaili - v letech 2018, 2020 a 2024 získaly juniorky pod jeho vedením bronzové medaile, v roce 2022 se pak poprvé probojovaly do finále, kde získaly první české ženské juniorské stříbro.
"Tomáš je doslova koncentrátem florbalového úspěchu. Do našeho klubu přináší obrovské zkušenosti a trenérskou extratřídu, která navíc ve spojení s Martinem Czeczinkarem nemůže mít jiné než nejvyšší cíle. Doufám, že Tomáš bude v našich řadách pokračovat ve sbírání florbalových trofejí a dále posouvat vpřed nejen Buldočky, ale i celý ženský florbal v Česku," řekl Ivan Lukáš, víceprezident Bulldogs Brno a garant ženské složky klubu.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se