Takhle povedený zápas nepamatuji, usmívá se po výhře tříbrankový Delong

Adam Delong v souboji na EFT 2024 | foto: Matěj Pašek

Autorem hattricku a hlavním důvodem českého vítězství byl v rámci druhého zápasu EFT 2024 jednoznačně Adam Delong. Ten si svou střeleckou formu nemohl načasovat lépe a zařídil tak národnímu týmu skalp Finska.


Deli, tohle utkání se vám povedlo na jedničku se třemi hvězdičkami...
Nepamatuji si, kdy se mi naposledy takhle povedl zápas (úsměv). Jsem rád, že jsem mohl po dlouhé době hrát proti Finsku a ještě v takovém stylu.

Jak vůbec vítězný duel s Finskem hodnotíte?
První třetina byla z naší strany docela ospalá a Finové měli dost prostoru. Druhá a třetí perioda už byla lepší, ale i tam jsme měli problém se vstupy a museli jsme to dohánět, což nás stalo docela hodně sil. Naštěstí se to dneska povedlo.

Čemu vůbec přisuzujete to, že se vám povedlo zkompletovat hattrick?
První dva góly byly z takového polobrejku, kde jsem si počkal na vhodnou chvíli a zachoval klid, za což jsem rád. A třetí mi Jirka Besta naservíroval na střed a já to trefil z první. Jsem moc rád, že se mi to povedlo, protože jsem na repre úrovni měl docela problém vstřelit branku (úsměv).

V mužské reprezentaci je velká konkurence. Myslíte si, že vám tenhle výkon nějak pomůže k finální nominaci na mistrovství?
V týmu jsou skvělí kluci a na mé pozici je konkurence asi úplně největší. Každý dostane šanci a já jsem rád, že jsem tu svou v tomhle zápase chytil za pačesy. Pořád je ale potřeba ukázat konzistentnost, která je nejdůležitější.

Čeká vás poslední zápas turnaje proti domácím Švýcarům. Jak podle vás bude probíhat?
Očekávám těžký zápas. Švýcaři se na turnaji prezentují v dobrém světle a mají skalp Finů, takže to bude asi nejtěžší zápas. Bude je hnát domácí hala, ale my se na to těšíme.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se