Kladno ovládlo souboj nováčků, divokou přestřelku Pardubic s Libercem rozhodlo až prodloužení

Matěj Stůj (Kanonýři Kladno) vede míček před Petrem Koláčným (Bulldogs Brno) | foto: Kanonýři Kladno

Sváteční sobota 28. září nabídla dva zápasy 3. kola Livesport Superligy. Kladno vyhrálo poprvé od návratu do superligy, když si poradilo s brněnskými Bulldogs, druhým nováčkem soutěže. Liberec v prodloužení rozhodl sedmnáctigólovou přestřelku proti Pardubicím a zůstává neporažen.


BA SOKOLI Pardubice - FBC Liberec 8:9pp (4:3, 3:1, 1:4, 0:1)

Střetnutí Pardubic s Libercem od začátku nabízelo atraktivní ofenzivní podívanou. Severočeši se brzy dostali do vedení 2:0, ale rychle o něj přišli. Po první třetině odcházeli díky skóre 4:3 spokojenější pardubičtí florbalisté. Ti lépe vstoupili i do druhé hrací části a v polovině utkání vedli už 7:3. Pak ale Liberec nastartoval stíhací jízdu, kterou úspěšně dokonal v 59. minutě vyrovnáním na 8:8 kapitán týmu Jakub Faksa. Ten byl klíčovým hráčem i při rozhodující akci v prodloužení, u které si připsal asistenci. Vítězný gól obstaral Vojtěch Wiener, který Liberci zařídil bod navíc do tabulky a sám zkompletoval hattrick.

Branky: 7. Burian, 11. Novotný, 13. Čáslava, 17. Ludvík, 28. Štyler, 31. Boček, 31. Fryš, 49. Hromada - 2. Macháč, 5. Wiener, 15. Korych, 38. Wiener, 44. Mádlo, 52. Faksa, 53. Mádlo, 59. Faksa, 62. Wiener. Rozhodčí: Drápal - Pospíšil. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváků: 371. MATCH CENTER

Kanonýři Kladno - Bulldogs Brno 7:5 (1:2, 3:1, 3:2)

V souboji nováčků a zároveň repríze finále minulé sezony 1. ligy byli stejně jako na jaře úspěšnější kladenští Kanonýři. Bulldogs Brno sice vedli po prvním dějství 2:1, ale ve 31. minutě Středočeši vývoj zápasu otočili díky gólu Tadeáše Chrousta. Následná přetahovaná měla šťastnější konec pro domácí. Vítěznou trefu zaznamenal Matěj Stůj, nejproduktivnější hráč Kladna, který osm minut před koncem upravoval svou druhou brankou v zápase na 6:4. Oba celky ještě přidaly po jednom zásahu, ale body nakonec zůstaly na Kladně, kde mohou slavit první výhru v sezoně. Brněnští florbalisté si na bodový zisk počkají minimálně do příštího víkendu, kdy hostí Karlovy Vary.

Branky: 17. Papoušek, 27. Tomáš Chroust, 31. Tadeáš Chroust, 34. Stůj, 44. Papoušek, 52. Stůj, 57. Netrefa - 6. Matula, 20. Mazáč, 35. Valachovič, 51. Matula, 60. Skalník. Rozhodčí: Čížek - Laštovička. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváků: 312. MATCH CENTER | OHLASY

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.