Posila pro rozvoj. V Boleslavi bude působit Štancl

Ladislav Štancl bude působit v Mladé Boleslavi | foto: Předvýběr.CZ Florbal MB

Mladá Boleslav oznámila příchod dalšího zajímavého jména. Do její organizace přijde po konci sezony současný trenér juniorské reprezentace Ladislav Štancl. Do klubu nastoupí 1. května. Jeho stěžejním úkolem bude rozvoj mladých a talentovaných florbalistů tak, aby se dlouhodobě a plnohodnotně začleňovali do superligového týmu Bolky.


Ladislav Štancl působil předchozích osm let v Pardubicích, kde své angažmá jakožto šéftrenér klubu ukončí v závěru dubna. Opakovaně v minulých sezonách také vedl superligový tým Sokolů, pomohl mimo jiné k triumfu v Poháru Českého florbalu. Od probíhající sezony je hlavním trenérem národního týmu do 19 let, kde působil jako asistent už v minulém dvouletém cyklu. Nyní se na klubové úrovni přesouvá do Mladé Boleslavi, kde bude pracovat v rozsahu plného úvazku.

"Těším se na spolupráci v novém klubu, s novými kolegy a v profesionálním prostředí jedné z TOP florbalových organizací v Česku. Postupně ladíme veškerou mou náplň práce, máme hodně nápadů a návrhů. Každopádně mým hlavním úkolem bude rozvoj mladých, talentovaných hráčů tak, aby se nám je dlouhodobě dařilo začleňovat do superligového týmu Bolky. Hráčský potenciál je v Bolce obrovský, což vnímám i díky svému působení u juniorského národního týmu," řekl v tiskové zprávě na webu klubu Štancl.

Jeho angažování zapadá do mozaiky změn, kterými Bolka v posledních měsících prochází. "Nejde si nevšimnout, že děláme hodně kroků k tomu, abychom v Mladé Boleslavi vytvořili opravdu výjimečné prostředí pro rozvoj mladých florbalistů. Příchod Ládi je dalším z těchto důležitých kroků. Očekáváme, že nám pomůže s tím, aby naši talentovaní hráči byli připraveni hrát za náš superligový tým brzy, dlouhodobě a úspěšně. Máme v klubu silnou generaci talentů, mnoho současných juniorských reprezentantů i těch potenciálních, a tvoříme pro ně to nejlepší možné zázemí," řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák.

"Příchodem Ládi posilujeme náš trenérský štáb a zejména získáváme dostatečnou kapacitu pro cílený rozvoj jednotlivých hráčů. Jsme přesvědčeni, že individualizace je klíčem k výchově výjimečných talentů a s nadšením očekáváme, jaké výsledky nám to během příštích let přinese," doplnil sportovní manažer Bolky Marek Chlumský.

Štancl chce inspirovat a zároveň být inspirován. Těší se na spolupráci s trenéry v čele s Joonasem Naavou nebo nedávno angažovaným sportovním manažerem Markem Chlumským. Miroslav Vybíral, jenž před pár týdny rozšířil mládežnickou trenérskou strukturu Bolky, je jeho kolegou i v realizačním týmu juniorského národního týmu. "Byl to jeden z faktorů, proč jsem se rozhodl přijmout výzvu v Bolce - pracují tu lidé, kteří mě mohou profesně obohatit a stejně tak třeba i já je. Těším se, až se naplno pustíme do práce," dodal Štancl.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se