Pohárové dění: Skončila vrcholová část i 2. kolo. Jak si vedly ženy?

Radost Náchoda z vítězství nad Ústím nad Labem | foto: Florbal Primátor Náchod

Uplynulý víkend nabídl hned několik pohárových vrcholů. Rozeběhlo se dění v ženském pavouku, v mužské části došlo k eliminaci dalších týmů v rámci druhého kola. Poslední klání se odehrály ve vrcholové části.


Vrcholovou část Poháru Českého florbalu uzavřely dva souboje. Prvoligový nováček z Náchoda v něm udolal po parádním obratu Ústí nad Labem. Severočeši vedli po první části již 3:0, ale slibně rozjetou bitvu do vítězného konce nedotáhli. Primátoři nejprve ve druhé třetině zapsali první gólovou vlaštovku a v posledním dějství jim na obrat stačilo jen 64 vteřin. O srovnání a následně i rozhodující trefu se postaral Filip Čáp. 

Před solidní kulisou hostili Bulldogs klokany z Bohemians. Domácí otevřeli skóre v 25. minutě, kdy využil přečíslení Adam Zukal. Ještě do druhé pauzy ale srovnal po precizní Petrákově nahrávce Tomáš Kvasnica. O osudu bitvy nakonec rozhodl vstup do posledního dějství. Pražský tým během necelých osmi minut odskočil již do tříbrankového náskoku, na což zareagovali brněnští jen snížením na konečných 2:4.

Výsledky vrcholové části Poháru Českého florbalu
Bulldogs Brno - FbŠ Bohemians 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Branky: 25. Zukal, 54. Vágner – 37. Kvasnica, 42. Gajdoš, 47. Häfner, 48. Petrák. Rozhodčí: Duda – Papp. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Návštěva: 224. Zásahy brankářů: Koudelka 22 – Műck 24.

Florbal Náchod - Florbal Ústí 4:3 (0:3, 1:0, 3:0)

Branky: 36. Jurco, 53. Hanuš, 54. Čáp, 54. Čáp – 4. Vondruška, 13. J. Dobosz, 18. Pavelka. Rozhodčí: Reczai – Sidenberg. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. Návštěva: 104. Zásahy brankářů: Skalický 26 – Hlava 18.

Klokani se tak připojili k Boleslavi, Kladnu, Vinohradům a Spartě. Tato pětice totiž neztratila ani bod a ovládla své skupiny vrcholové části a postoupila rovnou do osmifinále. Na Hattrick Brno, Hradec Králové, Karlovy Vary, Liberec a Otrokovice čeká páté kolo. Třetí a čtvrté týmy v tabulce budou čekat souboje v rámci čtvrtého kola.

Do akce se vydaly také ženy. Bez ztráty bodu ovládly své skupiny extraligové celky Liberce, Olomouce a Tatranu. Postup z prvního místa vybojovaly také Židenice, které však v úvodním klání jen remizovaly s Horní Suchou. Produktivitu prvního turnaje ovládla teprve sedmnáctiletá Petra Škodová z Liberce, která zapsala dohromady osmnáct bodů. Gólově neúspěšnější byla exkapitánka FBC Ostrava Markéta Vrlíková, které svému novému celku z Mladé Boleslavi pomohla devíti trefami. Hned devíti body se pak v klání proti Florbalové akademii z Českých Budějovic, v němž Liberec úřadoval triumfem 23:1, blýskla reprezentantka Karolína Klubalová.

S pohárem se po prvním kole rozloučily celky ze Rtyně v Podkrkonoší a Svitav. Neuspěly také dva českobudějovické týmy – Florbalové akademie a Meťák. Ve druhém kole se o postup do další fáze potkají týmy na třetím a čtvrtém místě v tabulce. Fanoušci a fanynky se mohou těšit na souboj exligových celků Panthers Praha a Florbalové akademie z Mladé Boleslavi, bitvu Chomutova s plzeňskou Slavií, Světlé s Aligators a Sparty s Hradcem Králové. 

První dva týmy z každé skupiny zamířily rovnou do osmifinále, kde už známe první dvojice. Liberec narazí na Královské Vinohrady, Bohemians bude čekat městský střet se Startem98, Olomouc zamíří do Horní Suché a Židenice se vydají na půdu Prague Tigers. Své soupeřky aktuálně vyhlížejí čtyři nejúspěšnější celky z uplynulé extraligové sezony – Vítkovice, Chodov, Ostrava a Tatran.

Druhé kolo mužského poháru Českého florbalu nabídlo další porci duelů. Z nasazených celků neuspěla Mohelnice, která padla na půdě SK K2 Prostějov. Třikrát rozhodovalo o postupujícím prodloužení. Hodonice si v něm vystřelily postup na hřišti Hodonína, Bílovec v Porubě a Letohrad v nastaveném čase pokořil nový tým SXMRLD Prostějov. Ze hry jsou také exsuperligoví Black Angels, kteří neuspěli v hřišti ve Rtyni v Podkrkonoší. Poslední duel se odehraje ve středu a potkají se Kralupy s pražskými Wizards.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se