Livesport Superliga otevírá brány semifinále. Koho vidí experti v superfinále?

Obě semifinálové série Livesport Superligy slibují zajímavou podívanou | foto: Florbal Mladá Boleslav

Nejvyšší mužská soutěž dospěla už do semifinálových bitev, které se rozjedou ve středu a čtvrtek. V rámci pražského derby si to rozdají o místenku do superfinále Tatran s Chodovem, druhou dvojici poté tvoří Mladá Boleslav s Vítkovicemi. Jaký průběh sérií tipují experti? Své názory poskytl bývalý reprezentant Aleš Jakůbek, současný semifinalista finské nejvyšší soutěže Petr Majer, jeho spoluhráč ze zlatého juniorského mistrovství Matyáš Bachmaier či sportovní novinář serveru Sport.cz Michal Osoba.


ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV 

Aleš Jakůbek: Myslím si, že Chodov může Tatran zaskočit v jednom nebo dvou zápasech. Respektive pro mě to nebude ani překvapení. Chodov má svoji kvalitu, ukázal to v poháru i ve čtvrtfinále a základní části. Celkovou sérii ale ovládne Tatran, který potvrdí své postavení. Mohlo by do toho promluvit zranění nějakých klíčových hráčů, ale to si nikdo samozřejmě nepřeje, věřím, že tomu tak nebude a série bude velice bojovná a napínavá. Zajímavý souboj bude k vidění i v brankovišti mezi dvěma bývalými kolegy z juniorské reprezentace Jurcem a Hodíkem. Oba rozdílní brankáři, ale velmi kvalitní. Za mě trošku navrch může mít právě Jurco, ale to ukáží až zápasy. Očekávám vyrovnané výsledky, ale Tatran to nakonec dokáže urvat pro sebe. Každý by si přál, aby tyto derby netrvaly pouze čtyři zápasy, což věřím, že se nestane.
Přesný tip na výsledek série: 4:2

Petr Majer: Sérii čekám vyrovnanou a předpokládám, že Střešovice roli favorita naplní. Myslím, že Chodov se bude snažit precizně bránit a Tatran bude dobývat a snažit se mít zápasy výsledkově ve svých rukou. I přesto, že vidím Tatran jako favorita série, tak pokud Chodov bude schopný držet vyrovnaný stav do konce zápasů, tak si myslím, že má velkou šanci svou dobrou obranou a zkušenými hráči nějaké zápasy dotáhnout k vítězství. Na druhou stranu si myslím, že pokud Tatran výsledkově v zápase uteče už na začátku, tak bude těžké pro Chodov se už do zápasu vrátit.
Přesný tip na výsledek série: 4:2 

Matyáš Bachmaier: Očekávám výsledkově vyrovnanou sérii, plnou emocí a soubojů. Tatran ale většinou dotáhne zápas do vítězného konce. Myslím si, že se žádné překvapení nenastane. Klíčovým faktorem bude první lajna Tatranu. Pokud se ji podaří utlumit, tak Chodov urve nějaký zápas, jinak ale čekám extrémní produktivitu tohoto útoku.
Přesný tip na výsledek série: 4:1

Michal Osoba (Sport.cz): Aby nejlepší tým planety, jak se Střešovičtí můžou titulovat, nehrál o domácí titul? Nemyslím, že by je při současné síle dokázal jakýkoliv český tým v sérii přehrát. Česká Lípa je naplno neprověřila, ale 37 nastřílených gólů ve čtyřech čtvrtfinálových zápasech může nahánět strach i kvalitnějším sokům, jakým bezesporu Chodov je. Marek Beneš svůj sedmigólový kousek těžko zopakuje, ale i pokud svěřenci Davida Podhráského udrží na uzdě elitní formaci Tatranu, Střešovice mají v kádru větší počet hráčů, kteří dokáží rozhodnout. Na Jižním Městě disponují zkušenostmi i bonusovou motivací u hráčů se střešovickou minulostí v čele s ofenzivními tahouny Tomem Ondruškem a Markem Vávrou. V obou zápasech základní části i finále poháru Chodov vedl a držel naději až do závěrečných sekund, ale ani jedno utkání nedotáhl, což psychické pohodě před sérií také nepřidá.
Přesný tip na výsledek série: 4:1 

Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice 

Aleš Jakůbek: Mladá Boleslav má rozhodně výhodu v šířce a ve vyrovnanosti kádru. Vítkovice mají spoustu šikovných kluků, ale řada z nich nemá s takovými zápasy zkušenosti. Jak už jsme poté viděli ve čtvrtfinále, Vítkovice musely nahrazovat Jakuba Hubálka hráčem, který má v podstatě zkušenosti s play-off nulové. Mladá Boleslav dostala trošku varování od Liberce, její obrana nefungovala asi tak, jak by si představovala. Vítkovice naopak dostaly varování ohledně toho, že měly problém dostat se do obrany soupeře. Je pro mě poté nečitelná situace s gólmany ve Vítkovicích, jelikož šestý duel čtvrtfinále odchytal Denis Jasiok. Lukáš Souček v pátém zápase, který jsem viděl osobně, nepůsobil ideálně, jestli na něj nepřišla nějaká nemoc, to nevím. To rozhodně může být klíčové, reprezentační brankář Lukáš Bauer a na druhé straně bývalý jeho kolega z reprezentace Lukáš Souček, to může naklopit pomyslné jazýčky na vahách. Věřím Mladé Boleslavi a bylo by pro mě velkým překvapením, kdyby se nepoučili Středočeši ze série s Libercem ohledně toho, kde mají deficity směrem k play-off.
Přesný tip na výsledek série: 4:2

Petr Majer: Myslím si, že v této sérii bude hrát velkou roli výhoda domácího prostředí. Oba celky jsou letos dva nejsilnější týmy v domácím prostředí a bude tedy klíčové, zda někdo dokáže vzít tomu druhému zápas v domácí aréně. Pokud se to někomu povede, tak má velkou šanci na postup. Pokud Boleslav zvládne první dva zápasy doma, dotáhne sérii v postup. V případě, že by se Vítkovicím povedlo získat alespoň jeden z těchto zápasů, tak si myslím, že by měly v rukou velkou výhodu do dalšího průběhu série, a tím zdramatizovat semifinálové boje. Očekávám ale, že Mladá Boleslav roli favorita naplní a postoupí do finále.
Přesný tip na výsledek série: 4:2

Matyáš Bachmaier: Popravdě nevím, co čekat od této série. Určitě bude o dost vyrovnanější než druhé semifinále. Myslím si, že velký gamechanger bude Joonas Naava. Boleslav má eso v rukávu v podobě tohoto trenéra. V rozhodujících momentech bude Joonas dodávat klid svým hráčům, a proto si myslím, že Boleslav postoupí do superfinále.
Přesný tip na výsledek série: 4:2

Michal Osoba (Sport.cz): Ostravané si zatím moc nevědí rady s boleslavskou ofenzívou, ve dvou vzájemných zápasech základní části inkasovali 19 gólů. A těžko můžou spoléhat na to, že by soka opakovaně přestříleli jako se jim to povedlo v domácím zápase při výhře 11:8. Čekám vyrovnanou sérii atraktivní pro diváky s namotivovaným ex-vítkovickým snajprem Adamem Delongem v boleslavském dresu a produktivními bratry Gattnarovými na straně rytířů. Boleslavi můžou přijít vhod ušetřené síly z hladkého čtvrtfinálového postupu oproti náročnější šichtě Vítkovic s Bohemians. Oba týmy jsou extrémně silné v domácím prostředí, což v rozhodujícím zápase využije k postupu do superfinále Mladá Boleslav, a na sedmý pokus se tak dočká triumfu v sérii play off nad ostravským celkem.
Přesný tip na výsledek série: 4:3

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se