Šponiarová opouští Vítkovice! Končím na vrcholu, těší ji po náročné sezoně

Michaela Šponiarová při superfinále 2024 | foto: Martin Flousek

Ostravské Vítkovice přicházejí po sezoně 2023/24 o obrovské jméno, kterým je Michaela Šponiarová. Slovenská florbalistka dosáhla s rytířkami na šest mistrovských titulů, nyní se ale vrací zpátky na své rodné Slovensko a čeká ji florbalová pauza.


Ani Vítkovice se před novou sezonou nevyhnou velkým odchodům, jejich kabinu totiž opouští jedna z hlavních stálic Michaela Šponiarová. Ta v ostravském klubu strávila deset let, v rámci kterých si odskočila také do finské nebo švédské nejvyšší soutěže.

Devětadvacetiletá florbalistka ze Slovenska nastoupila ve Vítkovicích k 236 utkáním, při nichž si připsala oslnivých 350 kanadských bodů (208+142) a stala se první slovenskou florbalistkou, která si ve své kariéře vyzkoušela všechny čtyři elitní soutěže světa.

Nyní ale nastal čas říct ostravskému působišti sbohem a jedna z hlavních tváří rytířek se tak vrací zpátky na Slovensko. "Myslím si, že mě tyto myšlenky napadly už před sezonou, protože jsem byla rozhodnutá, že určitě ukončím kariéru v reprezentaci," uvádí Michaela Šponiarová v oficiálním klubovém rozhovoru.

Za dobu svého působení v České republice dosáhla tahle talentovaná hráčka hned na šest mistrovských titulů a symbolicky končí po čerstvém zisku posledního z nich. "Rozhodně to můžu hodnotit jako nejnáročnější sezonu. Ale o to více jsem hrdá na tým a těším se z toho, že končím na vrcholu. Mrzelo by mě a vyčítala bych si, kdyby tomu tak nebylo," hlásí potěšeně.

Michaela Šponiarová při svém posledním zápasu v dresu extraligových Vítkovic | foto: Barbora Reichová

O tak bohaté kariéře se může zdát i těm nejlepším florbalistům, přeci jen je ale ještě jedna meta, na kterou Michaela Šponiarová nedosáhla, jak ostatně sama přiznává v rozhovoru. "Přirozeně si člověk přeje a sní o velkých vítězstvích, takový titul z Champions Cupu mi doteď chybí. Avšak byly mi dopřány jiné věci a jiné výhry."

A kam nyní povedou další kroky této slovenské legendy? "Na to je nyní asi brzy s odpovědí. Určitě nechci zmizet ze sportovní scény, avšak momentálně si dovolím vzít si pauzu a vypnout směrem od florbalu."

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se