Hvězda sezony | Srdce fanoušků si získali dva treble makeři a švédský šampion

Ceny Českého florbalu | Hvězda sezony 2023/2024 | foto: Český florbal

O hvězdách sezony rozhodují v rámci Cen Českého florbalu sami fanoušci. Ti do závěrečné trojice posunuli vítěze nejlepší ligy světa a také gólmana s útočníkem, kteří se podepsalu pod tatranskou jízdu za trofejemi.


Marek Beneš
  • ESA logistika Tatran Střešovice

První nominaci do nejlepší trojice ve fanouškovské anketě získal muž, který coby kapitán napsal se střešovickým Tatranem neskutečný příběh. Po skončení sezony se řada diváků a divaček ptala na jedinou otázku. Jde zvládnout ještě víc? Tatran vybojoval historické české prvenství v Poháru mistrů, ovládl Pohár Českého florbalu a uspěl i v BigBoard Superfinále. To vše s přispěním svého kapitána, který znovu patřil k výrazným postavám svého celku. Zářil také v reprezentaci, při triumfu nad Švédskem, kdy poprvé některý z týmů nasypal výběru Tre Kronor dvouciferný počet branek, zaznamenal hattrick. 

Marek Beneš po výhře Tatranu ve finále Champions Cupu 2024 | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Tomáš Jurco
  • ESA logistika Tatran Střešovice

Bez uzardění můžeme říci, že bez jeho výkonů by Tatran nebyl tak suverénní. Strůjce zlatého úspěchu z juniorského šampionátu v roce 2021 byl stejně jako jeho kolega Beneš výraznou postavou dosud nevídané střešovické jízdy. Ve finále Poháru mistrů dokázal zastavit řadu hvězdných jmen a několikanásobných mistrů světa. Právem na něj pěli ódy i zahraniční odborníci. Blýskl se i v Poháru Českého florbalu a v Livesport Superlize ovládl brankářské statistiky základní části i play-off. Navíc se mu povedlo usadit se v reprezentaci, s níž absolvoval poslední dvě herní akce. V anketě fanouškovské popularity je poprvé v top trojce.

Tomáš Jurco vpřed utkáním se Spartou | foto: Matyáš Klápa/Tatran Střešovice

Filip Langer
  • Storvreta IBK, Švéd.

Třetí sezonu v řadě působí ve Švédsku, první v kádru Storvrety. V průběhu ročníku se stal jednou z bodově nejvýraznějších postav svého týmu. Závěr mu však překazilo zranění, kvůli němuž vynechal podstatnou část vyřazovacích bojů, přesto však na konci navlékl na krk zlatou medaili. I nadále rozšiřoval také počty startů v národním týmu, v únoru navíc během kvalifikace v polském Lochowě navlékl na paži kapitánskou pásku při absenci svého spoluhráče z orlí letky Ondřeje Němečka. Jen čtyři body mu chybí k tomu, aby se stal nejmladším hráčem, který dosáhne v reprezentaci metu 100 bodů. V anketě o hvězdu sezony jej fanoušci vynesli na první místo již pětkrát.

Reprezentant Filip Langer | foto: Fabrice De Gasperis / www.mediafab.ch

Další pořadí TOP 10

4. Havlas Matěj (ESA logistika Tatran Střešovice)
5. Vařecha Jakub (Předvýběr.CZ Florbal MB)
6. Forman Filip (FBC Kalmarsund, Švéd.)
7. Hanák Tomáš (ESA logistika Tatran Střešovice)
8. Kříž Lukáš (EräViikingit, Fin.)
9. Ondrušek Tom (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
10. – 11. Bauer Lukáš (Předvýběr.CZ Florbal MB)
10. – 11. Zubek Adam (1. SC TEMPISH Vítkovice)

Ceny Českého florbalu

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování. Nově přibyla kategorie fair play, do níž mohli posílat své návrhy fanoušci, kteří pak rozhodovali také o jejím pořadí.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a ČEZ Extraligy hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se