Hvězda sezony | O triumf v ženské anketě se pere různorodá trojice

Hvězda sezony žen 2023/2024 | foto: Matouš Vojáček

O titul pro ženskou hvězdu uplynulé sezony zabojuje tahounka brněnských Bulldogs, chodovská tvář a hlavní hvězda bronzového duelu ženské reprezentace. Vítězku této ankety poznáme 14. června během vyhlášení Cen Českého florbalu.


Anna Brucháčková
  • Bulldogs Brno

Další velmi povedenou sezonu zažila vycházející hvězda posledních let Anna Brucháčková. Lodivodka brněnských Bulldogs dotáhla svůj tým do bojů play-off, umístila se na čtvrtém místě celkových statistik ČEZ Extraligy a dosáhla hned na dvě medaile ze světových šampionátů. Po velkém bronzovém úspěchu na prosincovém mistrovství světa žen v Singapuru, kde Češky vybojovaly medaili po dvanácti letech čekání, si na svůj krk pověsila také další bronz ze šampionátu juniorek v Lahti. Všechny tyto úspěchy zařídily Anně Brucháčkové druhou účast ve finální nominaci Hvězdy sezony v řadě.

Radost Anny Brucháčkové v bronzovém utkání | foto: Martin Flousek / Český florbal
Marie Havlíčková
  • FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Se svým týmem znovu došla až do superfinále a byť to na prvenství v ČEZ Extralize nestačilo, pověsila si na krk alespoň stříbrné medaile za druhé místo. Místo ve finální trojici florbalistek bojujících o cenu Hvězdy sezony přináleží také chodovské útočnici Marii Havlíčkové, která se takhle vysoko probojovala vůbec poprvé. Chodovu pomohla v základní části 29 kanadskými body k historickému zisku Prezidentského poháru a nechyběla ani u jednoho zápasu play-off sezony 2023/24. Nyní útočí na svůj premiérový titul v tomto prestižním ocenění.

Chodovská Marie Havlíčková stíhaná Anežkou Blechovou (Třinec) | foto: FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Vanessa Rebecca Keprtová
  • KAIS Mora (Švéd.)

Dvě účasti ve finálové trojici zajistily Vanesse Rebecce Keprtové dvě výhry této ankety v řadě a nyní útočí na historický hattrick. Hvězda bronzového duelu seniorské reprezentace, která se dvěma góly významně podepsala pod skončení medailového půstu českých žen, se znovu probojovala do finálové nominace této ankety a cílí na další prestižní ocenění. V sezoně se navíc znovu proháněla ve švédské nejvyšší soutěži, kde se se svým novým týmem KAIS Mora umístila na jedenáctém místě a oslavila tak záchranu před sestupem. Nebýt jejího zranění, útočila by pravděpodobně tato nadějná mladá florbalistka také na umístění v horních patrech celkových švédských statistik.

Vanessa Rebecca Keprtová vstřelila v zápase o bronz na MS 2023 dva góly | foto: Martin Flousek/Český florbal
Další pořadí TOP 10

4. Baldreichová Lucie (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
5. Klubalová Karolína (FBC Liberec)
6. - 7. Fuchsová Linda (PSN Tatran Střešovice)
6. - 7. Krupnová Eliška (Pixbo Wallenstam, Švéd.)
8. Christianová Jana (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)
9. Korbelářová Radka (FbŠ Bohemians)
10. Šolleová Monika (Tatran Střešovice)

Ceny Českého florbalu

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování. Nově přibyla kategorie fair play, do níž mohli posílat své návrhy fanoušci, kteří pak rozhodovali také o jejím pořadí.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a ČEZ Extraligy hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se