Finále Poháru mistryň bude ryze švédské! Chybět v něm nebude Krupnová

Eliška Krupnová v dresu Pixba při zápase Champions Cupu 2024 | foto: Anssi Koskinen

Ženský Champions Cup již zná obsazení finálového souboje, ve kterém nebude chybět ani česká kanonýrka Eliška Krupnová. Kromě toho odstartuje také semifinále mužské části poháru.


Pohár mistryň 2024 již má za sebou kompletní semifinále, z něhož vzešli dva finalisté. Po souboji dvou švédsko-švýcarských dvojic se do boje o titul probojovaly pouze severské celky a diváci se tak v lednu dočkají ryze švédského finále.

Thorengruppen sestřelil Zug třicítkou!

Jednoznačného výsledku se diváci dočkali v souboji švédského Thorengruppenu a švýcarského Zugu, který dopadl zcela ve prospěch severského giganta. Vítěz předchozího ročníku Champions Cupu si na svého soupeře vyšlápl takovým způsobem, že celkové skóre přesáhlo magickou třicítku. 

V úvodním zápase si florbalistky Thorengruppenu s radostí zastřílely a dosáhly na vysoké vítězství 16:3. Na tom se významně podílela hned pětice hráček, počínaje sedmibodovou Emelie Wibronovou, která si připsala čtyři branky a tři asistence. Kromě ní dosáhly na více než tři body ještě Amanda Delgado Johanssonová (2+3), Veera Kauppiová (3+1), Wilma Selinová (2+1) a také Oona Kauppiová (1+2).

V odvetném utkání se Zug dočkal neméně příjemného výsledku a po prohře 2:15 tak kádr s Natálií Martinákovou, Martinou Řepkovou, Denisou Ratajovou a Ivanou Šupákovou v sestavě ukončil svou pouť Pohárem mistryň. Naopak obhájkyně titulu z minulého roku z Thorengruppenu pokračují dál a znovu se představí ve finálovém klání, ve kterém se postaví svým soupeřkám ze švédské superligy.

Pixbo vyřadilo švýcarského mistra

Duel mezi Pixbem a Klotenem sice nebyl na góly tak bohatý, i ten ale probíhal docela jednoznačně. Florbalistky domovského klubu české legendy Elišky Krupnové, která ovšem do těchto utkání nezasáhla, si vytvořily pětibrankový náskok už v polovině zápasu a zbytek základní hrací doby se tak hrálo pouze o úpravu výsledku. Konečnou výhru švédského Pixba 6:2 řídila zejména dvougólová Ellen Lundinová.

Odvetný duel probíhal skoro totožně, celkový výsledek se ale zastavil až na patnácti brankách a Kloten z nich inkasoval rovných deset. Po druhé prohře se tak švýcarský mistr s Pohárem mistryň loučí, naopak švédské lišky pokračují dál a ve finále vyzvou svého pravidelného soupeře z Thorengruppenu.

Ve finálovém klání by již neměla chybět ani opora a kapitánka české ženské reprezentace Eliška Krupnová.

Složení ženského finále Champions Cupu 2024

Thorengruppen IBK - Pixbo IBK

* přesné datum a čas utkání bude teprve upřesněno


Blíží se mužské semifinále

Již příští týden se do boje pustí také mužská část osazenstva Champions Cupu, která se dočká jednoho česko-švýcarského a jednoho ryze švédského semifinále. V boji o postup do velkého finále je stále také český mistr z Tatranu, který se utká s Wilerem, a to již v neděli 26. listopadu. Ve druhé dvojici se o vstupenku do boje o titul porvou severské celky Storvrety a loňského vítěze z Falunu. V dresu orlů z Uppsaly se přitom představí také dva čeští zástupci Filip Langer a Ondřej Němeček.

Program mužského semifinále Champions Cupu 2024

Středa 22. listopadu
18:30 Storvreta IBK - IBF Falun

Neděle 26. listopadu
18:00 SV Wiler-Ersigen - Tatran Střešovice

Středa 29. listopadu
19:00 IBF Falun - Storvreta IBK

Sobota 2. prosince
17:00 Tatran Střešovice - SV Wiler-Ersigen

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se