Češi zahájí EFT proti Švédům. Možná to bude nejtěžší zápas, tuší Hanák

Tomáš Hanák (v červeném) a Josef Rýpar na kempu v Plzni | foto: Martin Flousek/Český florbal

Národní tým mužů čeká už dnes úvodní duel na Euro Floorball Tour ve Winterthuru. Přípravu na švýcarský turnaj hodnotí univerzál Josef Rýpar a útočník Tomáš Hanák.


Český výběr se sešel již v úterý v Plzni, kde na něj ještě před cestou do země helvétského kříže čekalo krátké soustředění. „Kemp byl intenzivní a splnil účel. Absolvovali jsme několik tréninků a procvičili to, co jsme potřebovali. Byl to zase jiný formát a za mě velmi dobrý krok. Z kempu jsme vytěžili maximum a uvidíme, jak to zúročíme,” popisuje opora švédského Linköpingu Josef Rýpar.

Už v pátek otevře reprezentace turnaj duelem proti Švédsku, s nímž zahajovala také poslední EFT v Malmö, kde nakonec utkání skončilo vysokým českým triumfem 12:8. "Hodně jsme se na posledních trénincích sehrávali v jednotlivých lajnách a ladili spoustu drobností. Věřím, že jsme dobře připravení. Zápas se Švédy bude na celém turnaji možná nejtěžší, ale doufáme, že se nám jej podaří zvládnout," vyhlíží úvodní bitvu Tomáš Hanák, který v dubnu vystřelil v BigBoard Superfinále Tatranu treble

"Chceme v první řadě předvést dobrý týmový výkon a uspět. Doufám, že se mi povede i individuálně. Když se mi podaří prosadit bodově, bude to skvělé, ale hlavně ze sebe chci mít dobrý pocit. Věřím, že zápas proti Švédům prověří nejen celý tým, ale i mě osobně. Zápas mi může ukázat, na čem ještě pracovat," doplňuje odchovanec českokrumlovského florbalu.

Turnaj ve Winterthuru je jednou ze dvou posledních příprav před šampionátem. Tou poslední bude říjnové EFT ve Finsku. „Jsou to dílčí skládanky v rámci přípravy na mistrovství světa. EFT je kvalitní turnaj s těmi nejlepšími soupeři. Potřebujeme si vyzkoušet nějaké situace a chceme na sebe vyvíjet tlak simulující zápasy na mistrovství světa. "Máme na čem pracovat co se týče herních detailů a celkové spolupráce na hřišti,” vyhlíží Rýpar.

Kde sledovat repre? Všechny zápasy národního týmu nabídneme živě a s českým komentářem na platformě ceskyflorbal.tv. Jednotlivé utkání vás vyjde na 130 korun, výhodný balíček všech tří zápasů na 250 korun. Majitelé a majitelky ročního předplatného mají zápasy národního týmu zdarma jako součást předplatného. Držitelé a držitelky měsíčního předplatného mají automatickou 30% slevu na nákup balíčku či samostatného utkání.

PROGRAM ČESKÝCH ZÁPASŮ

6. 9. | 17.00 | Česko – Švédsko
7. 9. | 16.00 | Česko – Finsko
8. 9. | 15.00 | Česko – Švýcarsko


Rozhovory s Josefem Rýparem a Tomášem Hanákem

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se