Trvá mi dlouho, než se zapracuji, ale tady to jde samo, těší nováčka Kreysu

Jonáš Kreysa během tréninkového klání | foto: Český florbal

Pro mnohé fanoušky asi největší překvapení v nominaci na světový šampionát, přesto však má střešovický štírek velkou důvěru. Jonáše Kreysu čeká už v sobotu premiérový start na mistrovství světa. Jaké jsou jeho dojmy po soustředění?


Ročník začal coby člen nově utvořeného pilotního projektu výběru U23. Přesto si svou pílí řekl nejprve o účast na kvalifikaci a nakonec se probojoval i do finální nominace. „Je to pro mě něco neskutečného. Beru to hlavně jako zásluhu za svou odvedenou práci. Teď těsně před startem už mám ale hlavu připravenou jen na šampionát, tudíž nad těmito věcmi vůbec nepřemýšlím a soustředím se jenom na sobotu, kdy to vše vypukne,” říká Kreysa, který má na svém kontě zlato z mistrovství světa juniorů v Halifaxu.

V kádru je jediným florbalistou, který doposud neabsolvoval seniorský šampionát. Do kádru ale dle svých slov zapadl rychle. „Cítím se tu skvěle. Kluci jsou všichni fajn. Mně osobně vždycky trvá delší dobu, než se zapracuji, ale tady to jde samo. Jsem tedy moc spokojený a těším se, co ukážeme.”

S týmem se již od pátku připravoval na očekávaný start vrcholné akce. „V Kutné Hoře šlo hlavně o florbal. Řešili jsme poslední detaily, co nám chyběly vypilovat. Pak jsme odcestovali do Českých Žlebů, kde už jsme byli bez florbalu a šlo o to si odpočinout, zahrát si jiné sporty, stmelit kolektiv a mentálně si odpočinout,” popisuje náplň uplynulého týdne.

Aktuálně je česká výprava již ve Švýcarsku a odpočítává hodiny do úvodního klání. „Čeká nás aklimatizace na prostředí. Absolvujeme trénink, osaháme si florbalku a povrch. Poté si musíme správně odpočinout a připravit hlavu,” popisuje program, který na Čechy čeká ještě před úvodní bitvou s Lotyši.

Stále ještě zbývá několik vstupenek do českého sektoru a Kreysa věří, že si cestu na mistrovství světa najde co nejvíce českých příznivců. „Není to žádná velká dálka, takže budu rád, když dorazí co nejvíce fanoušků z Česka. Tímto je chci všechny pozvat, ať tu cestu obětují a přijedou nás podpořit.”

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se