Kladno děkuje záchranářům, proti Gulls nastoupí v unikátních dresech

Kladenští odehrají zápas s Gullivers ve speciálních dresech | foto: Kanonýři Kladno

Prvoligové Kladno spustilo zajímavou kampaň, která vyvrcholí už během sobotního utkání s brněnskými Gullivers. V první polovině února jsou aktivity středočeského klubu spojené s poděkováním záchranářům, a to tem současným i budoucím.


"Jelikož si velmi vážíme záchranářů, tam ji chceme za tuto - mnohdy přehlíženou práci - veřejně poděkovat. Zároveň je na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT se sídlem na Kladně bakalářský studijní program Zdravotnické záchranářství, který připravuje záchranáře pro celou Českou republiku. A i tito studenti si zaslouží obdiv za to, čemu se chtějí věnovat či už přímo v rámci své praxe věnují, proto poděkování bude patřit také jim,“ vysvětluje generální manažer Kanonýrů David Burda.

Kanonýři jsou v 1. lize momentálně na první místě a mají nejlepší formu z celé soutěže. Od konce února je čeká pouť skrz nevyzpytatelné play-off, v němž by si rádi vybojovali postup do superligy, nejvyšší tuzemské soutěže. Ještě předtím je ale čeká rozlučka se základní části v podobě duelu s Gullivers Brno, do něhož nastoupí ve speciálních žlutých dresech. Ty jsou inspirovány designem záchranářských sanitek. Dresy následně zamíří do dražby a výtěžek z ní půjde právě na podporu studentů Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT a sbírku Doktora Klauna v místní kladenské nemocnici. Fanoušci dostanou možnost si nehrané dresy koupit v e-shopu Kanonýrů Kladno a část peněz opět půjde darem zmíněným subjektům.

Stejným směrem poputuje i výtěžek z prodeje žlutých, červených a modrých míčků. Ty si za 50 korun budou moct před zápasem a v průběhu první části zakoupit diváci, aby je pak ve 30. minutě při přerušení utkání naházeli na hrací plochu. Balonky následně klub využije u mládežnických družstev. Do finanční podpory se zapojí také sponzoři a partneři Kanonýrů.

Zápas ale nebude mít jen charitativní rozměr, ale důležitou roli sehraje i edukační část. V hale budou mít záchranáři své stanoviště, na kterém si diváci mohou vyzkoušet základy první pomoci a prohlédnout si vybavení zasahujících lékařů. Jde o ojedinělou akci, kterou některý z kladenských sportovních týmů připravil, a Kanonýři chtějí ukázat, že vnímají celospolečenský přesah sportu i svou odpovědnost. 

"Florbal obecně a my rovněž máme velký zásah u dětí a mladých lidí a také u jejich rodičů. A toho bychom rádi využili nejen pro to, abychom prezentovali naše výsledky, ale abychom našim členům a příznivcům také ukázali, jak co nejracionálněji reagovat v situacích, s kterými většina z nás nemá žádnou zkušenost,“ říká Burda.

Aktivita Kladenských má ale další úrovně, vybraní hráči Kanonýrů se také zúčastnili přednášek pro budoucí záchranáře a navštívili Zdravotnickou záchrannou službu Středočeského kraje v Kladně. Zároveň vyšla na webu Kanonýrů série článků přibližující práci záchranářů, které najdete ZDE.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.