Junioři vstupují do dalšího cyklu. Pod Štanclovým vedením a s novým týmem

Trenér Ladislav Štancl na turnaji EFT ve Švýcarsku | foto: Matyáš Klápa/Český florbal

Národní tým do devatenácti let čeká první oficiální kemp v rámci nového cyklu, který proběhne v Kutné Hoře. Ve středočeském městě se čerství reprezentanti sejdou v průběhu prvního zářijového víkendu.


Nominace na soustředění vzešla ze speciálního jednodenního kempu, který proběhl minulý čtvrtek v pražské UNYP ARENĚ. "Den byl poměrně intenzivní a na hráče nečekalo nic jednoduchého. Ale to byl jeden z cílů, protože kempy jsou vícedenní a za tuto dobu musíme vždy stihnout poměrně velké množství věcí a určitě tedy na kluky nečekají odpočinkové víkendy, spíš naopak. Intenzivní a tvrdá práce je nezbytnou podmínkou od všech. A nejinak tomu bylo z naší strany i na této akci," říká trenér Ladislav Štancl, který převzal velení u juniorského výběru v červnu.

"Na hráčích byla především v odpolední části vidět únava. Někteří se s tím popasovali velmi dobře, příjemně nás překvapili a prodali se v dobrém světle, což by to na takové akci mělo být standardem. Jiní naopak zůstali za očekáváním a jejich sebeprezentace nebyla na takové úrovni, jakou v národním týmu očekáváme. Postupně rozesíláme hráčům zpětnou vazbu z této akce a budeme s nimi pracovat a komunikovat i nadále bez ohledu na nominaci na první kemp v Kutné Hoře," popisuje výsledky setkání v pražských Vysočanech rodák z východních Čech.

Ze čtyřicítky florbalistů nakonec vybral trenérský štáb pětadvacítku hráčů, kteří utvoří první kostru týmu. "Nominace vznikla na základě dialogu celého realizačního týmu. Nechali jsme si třídenní odstup po úvodním tréninku a poté jsme diskutovali jednotlivá jména a jejich silné stránky i činnosti, které u daných hráčů chceme na vyšší úrovni. Z toho nám pak vyplynula nominace 22 hráčů a tří brankářů pro první vícedenní kemp. Zároveň vnímáme, že budeme chtít poté vidět i další hráče a na další akce tak zcela určitě pojede jiné složení," popisuje Štancl.

Na první oficiální výběr nyní bude čekat ještě před startem nového ligového ročníku intenzivní třídenní práce. Jaké jsou hlavní úkoly, které si realizační tým pro své první soustředění klade? "Jednoznačně to bude poznání užší skupiny hráčů. Cílem je seznámení s herními principy, kterými se budeme chtít prezentovat, nastavit týmové věci, které nezbytně patří k budování nového celku a v neposlední řadě pak nastavení pracovní morálky na reprezentačních akcích, kterou pak budeme očekávat i nadále," vysvětluje šéf střídačky.

Štancl strávil u výběru do devatenácti let už uplynulý cyklus, v němž působil coby asistent Matěje Klucha. Současný kouč superligových Pardubic také popisuje základní prvky, jimiž by se měl jeho výběr prezentovat. "Chceme být maximálně pracovitý tým, který má jasně stanovená pravidla, zásady a herní principy. Na hřišti budeme hráče vést k aktivitě jak ve hře na míčku, tak bez něj a vytváření tlaku na soupeřovy hráče ve všech zónách hřiště. Jsme na samém začátku a vše se bude velmi dynamicky vyvíjet. Navíc nás hned v listopadu čeká EFT, kde už budeme po svěřencích chtít dodržování těchto základních principů, na které budeme postupně nabalovat další," odhaluje 37letý trenér.

Nominace reprezentace juniorů
  • 1. - 3. 9.
  • Tréninkový kemp, Kutná Hora

Brankáři: Matěj Habart (Došwich Milevsko), Lev Kliment (Tatran Střešovice), Vítek Šimáček (Sparta Praha).

Obránci: Matyáš Borek (Florbal Chodov), Filip Brynda (FbŠ Bohemians), Martin Feigl (Florbal MB), Lukáš Holásek (Pixbo IBK, Švéd.), Adam Kos, Michael Wertheim (oba Sparta Praha), Šimon Ruber (Storvreta IBK, Švéd.), Jakub Smutný (FBC Liberec), Ferdinand Tomášek (Kanonýři Kladno).

Útočníci: Adam Bureš (Tatran Střešovice), Daniel Dolejš (Došwich Milevsko), Ondřej Duben, Jakub Šourek, Jakub Vařecha (vš. Florbal MB), Daniel Grézl (FbŠ Bohemians), Jakub Klápa (Tatran Střešovice), Jan Krejča (EräViikingit, Fin.), Petr Marghold (Storvreta IBK, Švéd.), Marek Navrátil (Florbal Chodov), Bartoloměj Smolka (FBC Liberec), Nikolas Vizváry (1. SC Vítkovice), Kosťantyn Šlosar (Sparta Praha).

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se