Viděli jsme věci, ve kterých se musíme zlepšit, ví po kempu U23 Majer

Petr Majer s fyzioterapeutem Matějem Šerým během modelového utkání | foto: Michal Struž/Český florbal

V Kutné Hoře se během uplynulého víkendu představila také reprezentace do 23 let, která si na závěr kempu střihla modelové utkání s A týmem. Nejen o něm, ale o celém soustředění hovořil útočník Petr Majer.


Třiadvacítka začala trénovat v pátek, vrchol v podobě duelu proti mužskému áčku přišel v neděli. "Byly to intenzivní, náročné a poučné tři dny. Splnilo to cíl, že jsme se jako hráči i jako kolektiv zase posunuli. Zároveň jsme pomohli mužské reprezentaci a byli jim těžkou konfrontací. Povedlo se nám se přístupem, herní odpovědností a znalostí se ještě více přiblížit áčku," popisuje plzeňský odchovanec.

Samotné závěrečné modelové utkání nakonec ovládl mužský výběr 3:1. "Náš výkon byl ale statečný. Řekli jsme si, jaké cíle chceme během zápasu plnit. Viděli jsme věci, které můžeme zlepšit a díky nimž bychom možná vzájemné měření vyhráli. Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, ve kterém se ukázaly přesně ty věci, v nichž máme mezery a musíme se v nich zlepšit," popisuje Majer, který v přestávce mezi sezonami vyměnil finský Westend za střešovický Tatran.

"Modelové utkání bylo proto velmi přínosné. Srovnání s áčkem je přesně to, co nám měl tento kemp dát – viděli jsme věci, ve kterých se musíme zlepšit, abychom byli v áčku. Liší se to individuálně a je to těžké komplexně popsat. Myslím si ale, že každý hráč nyní jasně ví, kde ho tlačí bota. Je jenom na nás, jak to budeme zlepšovat během sezony," objasňuje juniorský mistr světa z roku 2021.

Jaké jsou nyní Majerovy nejbližší plány? "Letní příprava, Czech Open a potom už je na řadě ligová sezona a s ní i Champions Cup. Teď je důležité se vyladit fyzicky i psychicky na začátek sezony, která, doufám, bude dlouhá. Občas si trochu od florbalu odpočinu, abych načerpal další síly. Každopádně se těším na sezonu. Léto je občas úmorné, ale bez toho to nejde," vyjmenovává.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se