Ve Vítkovicích končí Matejčík a Hatala, extraligový Chodov posílí Lovíšková

Marek Matejčík v dresu ostravských Vítkovic | foto: 1.SC TEMPISH Vítkovice

Přípravy na novou sezonu s sebou přináší také změny v nominacích jednotlivých klubů. Ten vítkovický opouští před dalším superligovým ročníkem Marek Matejčík a Šimon Hatala. Naopak extraligový Chodov zapisuje posilu v podobě Barbory Lovíškové. Změny se dějí také v kabině Kanonýrů Kladno.


Superligový celek Vítkovic opouští před sezonou 2024/25 významné jméno. Marek Matejčík se s rytíři definitivně loučí po dlouhých osmnácti letech, neboť svou florbalovou kariéru započal v roce 2006 právě v Ostravě. V průběhu let si odskočil na hostování do ostravského MVILU a k Pantherům do Otrokovic, kromě toho strávil tři roky také v dresu pražského Chodova. V mužské nejvyšší lize Marek Matejčík odehrál 257 utkání, při nichž si připsal úctyhodných 351 bodů (154+197) a s Vítkovicemi se tak loučí jako místní legenda. O jeho konci informoval klub na svých sociálních sítích.

Kromě něj ale superligové Vítkovice přicházejí také o další stabilní oporu posledních let v podobě florbalisty Šimona Hataly. Slovenský obránce se s ostravským klubem loučí po pěti sezonách, neboť se vydává zpátky domů na Slovensko. "Tento rok jsem byl v posledním ročníku vysoké školy a už od začátku sezony jsem tedy uvažoval o tom, co bude po škole," uvádí Hatala v rozhovoru pro klubový web. Jeho kroky nyní zamíří do slovenského celku 1.FBC Trenčín, ve kterém kdysi započal svou florbalovou kariéru.

Změny hlásí také nováček nejvyšší mužské soutěže z Kladna, kterého před sezonou opouští hned trojice hráčů. Po odchodu obránce Tomáše Svačinky, který se brzy stane otcem, se s Kanonýry loučí také Marek Veselý a brankář Ivan Ponomarev. Ten zdejšímu klubu minulou sezonu pomohl k postupu do baráže a v tomto ročníku Kladno dovedl až k vysněnému postupu.


Kromě těchto odchodů rozvlnila přestupní vody také zpráva opačná, Chodov totiž do svých řad získal Barboru Lovíškovou. Juniorská reprezentantka se po dvanácti letech rozhodla vyměnit dres pražského Tatranu za ten chodovský a čeká ji tak nová florbalová výzva. Tahle nadějná florbalistka se v ČEZ Extralize stabilně prohání poslední dvě sezony, během nichž si připsala dohromady 45 kanadských bodů za 20 branek a 25 asistencí a nechyběla ani na nedávném mistrovství světa juniorek ve finském Lahti.

Nahradit by měla také odchozí finskou obránkyni Mirvu Naavovou, která se po půl roce stráveném v chodovských barvách rozhodla přerušit svou florbalovou kariéru, jak klub informoval na svých sociálních sítích již v průběhu května.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se