Takhle daleko jsem nikdy neletěla, přiznává po kempu Beránková

V pouhých třiadvaceti letech čeká na oporu zadních řad ženského národního týmu Vendulu Beránkovou již čtvrté mistrovství světa. Jak hodnotí florbalistka švýcarského Churu přípravný kemp v Hostivici a jak se těší na samotnou cestu do exotické destinace?


Reprezentantky se připravovaly před cestou do tisíce kilometrů vzdáleného městského státu od pátku. „Soustředění bylo super. Natrénovaly jsme spoustu důležitých věcí, které bylo potřeba doladit a teď nás budou čekat jen finální úpravy přímo v Singapuru. Měly jsme klasické tréninky, v nichž jsme se postupně dostávaly do reprezentačního módu, posléze specializovanou přípravu na přesilovky, oslabení a speciální týmy obecně. Zároveň jsme absolvovaly řadu meetingů a přijela za námi expertka z coaching centra, takže proběhla i mentální příprava a nechyběl ani teambuilding,” shrnuje odchovankyně pražského Butchisu poslední přípravu.

Ta měla i jedno specifikum. „Jsem ráda, že jsme nakonec byly v Česku, protože jsme zde měly naplánovaný i půlden s rodinou, což bylo příjemné vzhledem k tomu, že destinace je daleko a zastoupení fanoušků na tribunách nebude obsáhlé. Měly jsme určený časový blok, během nějž bylo možné, aby naši blízcí přijeli přímo do Hostivice. Mě osobně přijeli navštívit mamka s taťkou a neteří. Bylo to úplně skvělé a jsem z toho nadšená. Moje rodina obecně jezdila na všechna mistrovství, takže jsem ráda, že jsem je mohla vidět ještě teď před odletem,” těší Beránkovou.

Hned po skončení kempu čekal v úterý odpoledne na Češky přesun na letiště a dlouhá cesta do dějiště světového šampionátu. „Na cestu se vůbec netěším (smích). Nikdy jsem takhle daleko neletěla a šílený je i časový posun. Mám z toho docela velký strach a obavy, ale věřím, že nás trenéři dobře připravili a cestu zvládneme bez problémů,” říká zkušená florbalistka směrem k náročnému přesunu.

Singapur pro ni ale bude příjemnou změnou. „Těším se tam, protože tady je docela chladno a sníh. Tam budou úplně jiné podmínky. Sice vlhko, ale zase výrazně tepleji (úsměv). Jsem zároveň hodně zvědavá, jak bude vypadat prostředí a jaká bude na zápasech fanouškovská kulisa,” uzavírá.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se