Čtvrtfinále Poháru mistrů: Boleslav a Vítkovice vyhrály, Tatran veze remízu

Utkání Poháru mistrů mezi Mladou Boleslaví a Zugem | foto: Martin Flousek / Předvýběr.CZ Florbal MB

Bohatý program si připravilo čtvrtfinále Poháru mistrů na nedělní podvečer. Zapojily se do něj hned tři české celky, které odešly ze svých zápasů velmi nadějně. S vítězstvím se vrací ze švýcarského Zugu florbalistky Vítkovic, načež je úspěchem nad stejným soupeřem doplnili také hráči Boleslavi. Do domácí odvety proti Wileru pak půjdou s remízou úřadující šampioni soutěže ze Střešovic.


Čtvrtfinále žen
Zug United – 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:5 (2:1, 1:1, 1:3)

Vítkovice měly velmi slušný vstup do zápasu, což potvrdily několika pěknými šancemi. Jednu z nich navíc i proměnily, když trefu slavila Daria Drzymalová. Po rozpačitém úvodu se však domácí družstvo dostalo do větší pohody a obrátilo na 2:1. Ve druhé části sice přišlo vyrovnání Češek, jenže soupeřky opět odskočily a přečkaly i vyloučení v závěru dějství.

To klíčové se ale dělo až ve třetí třetině. Vítkovice se vymanily z nepříznivého skóre a během posledních minut vedly už o dvě branky. Je sice fakt, že Zug udělal z utkání ještě pořádné drama a snažil se aspoň o remízu, Vítkovice ovšem svoji výhru nepustily a uspěly 5:4. Velký podíl na výsledku měly dvougólové střelkyně Vendula Beránková s Veronikou Rybičkovou. Do odvety, jež se uskuteční za týden v Ostravě, tak půjdou rytířky z velmi slibné pozice.

Branky: 9. Hedlundová, 15. Herzogová, 36. Hedlundová, 59. Řepková – 3. Daria Drzymalová, 28. Rybičková, 55. Beránková, 56. Rybičková, 58. Beránková. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. MATCH CENTER


Čtvrtfinále mužů
Předvýběr.CZ Florbal MB – Zug United 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Perfektně za postupem vykročila také Mladá Boleslav, která ve čtvrtfinále mužů zdolala Zug United. Střetnutí bylo po celou dobu velmi vyrovnané a Středočeši museli o těsný náskok tvrdě bojovat. Důležitá byla zejména rychlá odpověď na vyrovnání Švýcarů ve druhé třetině, jež domácím vystřelil Filip Zakonov. Na pojišťující trefu na 3:1 se potom čekalo až do závěrečné desetiminutovky, kdy mířil přesně Joakim Lund.

Branky: 3. Suchánek, 25. Zakonov, 52. Lund – 24. Christen. Rozhodčí: Kostinek – Reichelt. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Zásahy brankářů: Bauer 11 – Schälin 20. MATCH CENTER


SV Wiler-Ersigen – ESA logistika Tatran Střešovice 5:5 (1:1, 1:2, 3:2)

Plno zvratů nabídlo měření sil ve Švýcarsku, kde se Tatran střetl s Wilerem. Poprvé skórovali těsně před koncem úvodního dějství právě hosté díky Matěji Havlasovi, nicméně vedení jim nevydrželo ani do pauzy. Přetahovaná pak pokračovala v prostřední části, přičemž švýcarský mančaft vždy dotahoval.

Role se vyměnily až ve třetí fázi a český mistr musel rychle reagovat. To se mu nakonec podařilo góly Marka Beneše s Radkem Hanákem a byl blíže vítězství. O to jej však Wiler připravil v 55. minutě a zrodila se remíza 5:5.

Branky: 20. Laubscher, 26. Siegenthaler, 46. Persici, 48. Koskinen, 55. Siegenthaler – 19. Havlas, 22. Kreysa, 31. Kreysa, 50. Beneš, 51. Hanák. Vyloučení: 0:2. Využití: 2:0. Zásahy brankářů: Flury 15 – Jurco 22. MATCH CENTER

Loading

Search

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.