Úchvatný vstup Chodova do Poháru mistryň! Kloten porazil o tři góly

Gólová radost florbalistek Chodova v zápase Poháru mistrů | foto: Matěj Pašek / Florbal Chodov

Důležitý krok za postupem udělaly florbalistky Chodova. Do čtvrtfinále Poháru mistryň naskočily doma výhrou 8:5 nad švýcarským Klotenem, který tak nenavázal na svůj úspěch z úvodního ligového kola. Pražanky nepoložil ani brzký inkasovaný gól či ztráta vedení ve druhé části. Skvělým individuálním výkonem zaujala i střelkyně hattricku Lucie Baldreichová.


FATPIPE FLORBAL CHODOV – Kloten-Dietlikon Jets 8:5 (4:2, 1:2, 3:1)

Vstup do utkání vyšel podle představ Jets, jež se ujaly vedení 1:0 po necelé minutě hry. Hráčky z Jižního Města si však tvořily šance a nečinilo jim potíže prověřit brankářku Werzovou. Chodov se tak postupně dostal více do hry a hlavně díky bleskovému hattricku Lucie Baldreichové posléze otočil skóre. 

Náskok 4:2 se ovšem po přestávce začal rozpadat. Švýcarky zamakaly a ve 32. minutě opět platil nerozhodný poměr gólů. Klíčový moment ale přišel zhruba tři minuty před koncem dějství, kdy divoký zápas obohatila pátou chodovskou trefou Markéta Prontekerová. Pražanky tedy byly znovu o krok před soupeřkami.

Chodovu výrazně usnadnila situaci branka, kterou vstřelil 31 sekund po úvodním hvizdu třetí fáze. Díky ní se vedení domácích proměnilo na 6:4, a proto následující gól Jets znamenal „jen” přiblížení se na kontaktní rozdíl. Zásadní bylo, že si pražský tým uměl počkat na další příležitost, v níž nezaváhala Marie Havlíčková. Když pak v závěru mířila do prázdné sítě Barbora Vávrová, posunula stav už na krásných 8:5 pro Chodov.

České zástupkyně v Poháru mistryň však stále jsou teprve na půli cesty za postupem. Chodovské družstvo totiž čeká ještě venkovní odveta, do níž se nepřenáší gólový rozdíl, ale pouze tři body za vítězství z této bitvy. Pokud by tedy i Kloten-Dietlikon uhájil domácí prostředí, následovalo by prodloužení. Nicméně k semifinálové účasti zatím má blíže Chodov, jenž se ji pokusí stvrdit ve Švýcarsku 27. září od 19.30.

Branky: 9. Baldreichová, 12. Baldreichová, 14. Baldreichová, 15. Frantíková, 38. Prontekerová, 41. Kovaříková, 51. Havlíčková, 60. Vávrová – 1. Wielandová, 10. Suterová, 26. Metzgerová, 32. Überschlagová, 45. Suterová. Rozhodčí: Patera – Staňková. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Zásahy brankářek: Christianová 9 – Werzová 9. MATCH CENTER

Loading

Search

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.