ŠKO-ENERGO CUP 2024 vyhrála domácí Boleslav před druhými Bohemians

Mladá Boleslav – vítěz ŠKO-ENERGO CUPU | foto: Jan Vlach/Předvýběr.CZ Florbal MB

Napínavou zápletku až do posledního zápasu měl ŠKO-ENERGO CUP 2024. Potřetí v řadě nakonec zůstala florbalová trofej v Mladé Boleslavi, pořádající Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav si ji zajistil díky závěrečnému vítězství 11:5 nad FbŠ Bohemians. Třetí skončil švédský Warberg IC, jenž v neděli před svým návratem domů zvítězil 7:4 nad Floorball Köniz Bern a posunul se v konečném pořadí před švýcarský tým. Turnaj se hrál pod záštitou Českého florbalu. Trofeje oceněným předal primátor Statutárního města Mladá Boleslav Jiří Bouška.


"Jsme rádi, že už poosmé jsme mohli v Mladé Boleslavi přivítat skvělé týmy se světovými hvězdami. ŠKO-ENERGO CUP měl napínavý vývoj, týmy si braly body navzájem. Děkujeme za dlouhodobou podporu titulárnímu partnerovi turnaje, společnosti ŠKO-ENERGO, a také Statutárnímu městu Mladá Boleslav a Středočeskému kraji," uvedl ředitel turnaje Tomáš Pacák.

"Turnaj v Mladé Boleslavi byl velmi dobrý, odvážíme si mnoho poznatků, na kterých ještě musíme před sezonou zapracovat. Myslím si, že nejtěžší pro nás byl hned první zápas s domácí Bolkou," řekl finský obránce Miska Mäkinen, jenž by měl být jednou z hlavních opor švýcarského Könizu v nové sezoně společně s hvězdým krajanem Rasmusem Kainulainenem.

"Organizace byla výborná stejně jako celý turnaj. Možná trochu horko při zápasech, ale tak to v srpnu zkrátka je a s tím se musím vyrovnat," usmál se švédský brankář Olle Jonsson, který se s Warbergem chystá na návrat do SSL.

Zahraniční účastníci se seřadili na třetím (Warberg) a čtvrtém (Köniz) místě. V závěrečném souboji o prvenství uspěla Mladá Boleslav, na vítězství 11:5 nad FbŠ Bohemians měl nejvýraznější podíl Adam Delong (3+2), jenž byl s 11 body (5+6) zároveň i nejproduktivnějším hráčem ŠKO-ENERGO CUPU. "Turnaj jsme nezačali dobře, v prvních dvou třetinách proti Köniz jsme nebyli dobří, z čehož pramenila porážka. Jsem rád, že jsme se zvedli v sobotu i v neděli a zvládli jsme to. Před sezonou jsme si řekli, že chceme vyhrát každý zápas. To je naše mentalita, na tom si hodně zakládáme. I proti Bohemce jsme chtěli ukázat maximum," řekl český reprezentační útočník.

Součástí programu turnaje byly také vzdělávací akce pro trenéry. V pátečním bloku prezentovali fungování švýcarského klubu Floorball Köniz Bern jeho sportovní ředitel Heinz Zaugg společně s hlavním trenérem Marcelem Maderem. V sobotu promluvil o filozofii švédského Warbergu hlavní trenér Johan Astbrant.

Výsledky ŠKO-ENERGO CUPU 2024

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Floorball Köniz Bern 7:8
FbŠ Bohemians - Warberg IC 7:3Floorball Köniz Bern - FbŠ Bohemians 4:6
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Warberg IC 10:3
Warberg IC - Floorball Köniz Bern 7:4
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FbŠ Boheians 11:5

Sestřihy ze všech utkání na YouTube.

Konečné pořadí ŠKO-ENERGO CUPU 2024

1. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
2. FbŠ Bohemians
3. Warberg IC
4. Floorball Köniz Bern

All-star tým ŠKO-ENERGO CUPU 2024

Brankář: Lukáš Bauer (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav)

Obránci: Ondřej Kawulok (FbŠ Bohemians), Adam Hemerka (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav)

Útočníci: Raúl Willfratt (Floorball Köniz Bern), Filip Erheden (Warberg IC), Adam Delong (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav)

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se