Rozhodčí sezony | Tato trojice bojuje o vítězství v tradiční anketě

Rozhodčí sezony 2023/24 | foto: Český florbal

Už 14. června proběhne v Praze vyhlášení Cen Českého florbalu. Prvními finalisty, které si představíme, jsou zástupci rozhodčích. O vítězství bojují sudí, kteří řídili poslední superfinále, šampionát žen i dvojnásobní vítězové této kategorie.


Lukáš Čížek – Lukáš Laštovička

Oba sudí pískají společně sedm sezon v Livesport Superlize. Před rokem zažili společně první vrchol, když odpískali finále Poháru Českého florbalu. V uplynulém ročníku společně řídili BigBoard Superfinále a v rámci výměnných delegací pískali také dvojici utkání ve švédské SSL. V rámci ankety o nejlepší rozhodčí sezony se poprvé dostali do finální nominace.

Rozhodčí Lukáš Čížek a Lukáš Laštovička | foto: Vladimír Hodač/ACEMA Sparta Praha

Tomáš Kostinek – Martin Reichelt

Popáté za sebou jsou v nejlepší trojici rozhodcovských párů, poslední dva ročníky skončili pokaždé na druhém místě. Oba pískali na posledním šampionátu žen v Singapuru, kde zaznamenali metu sta utkání na mezinárodním poli. Aktuálně působí v Livesport Superlize a na jaře řídili také utkání kvalifikace o MS mužů v lotyšské Liepaje.

Tomáš Kostinek a Martin Reichelt při ceremoniálu na oslavu 100. mezinárodního utkání | foto: IFF

Kamil Sojka – Tomáš Sojka

Dvojnásobní vítězové ankety o nejlepší rozhodčí sezony jsou podesáté mezi nejlepší trojicí. Zkušení sudí za sebou mají řadu odpískaných vrcholů včetně BigBoard Superfinále. Aktuálně skončený ročník byl jejich 23. v nejvyšší soutěži.

Rozhodčí Kamil Sojka a Tomáš Sojka při utkání Livesport Superligy | foto: Vladimír Hodač/ACEMA Sparta Praha

Další pořadí TOP 10

4. Přemysl Bališ – Peter Varga
5. Pavel Kačer – Ondřej Vašíček
6. Filip Drápal – Jakub Pospíšil
7. – 8. Jiří Kropáček – Tomáš Novák
7. – 8. Jiří Šedivý – Radek Štengl
9. – 10. Beranová Barbora – Hejnová Lucie
9. – 10. Both Martin – Černín Vladimír

Ceny Českého florbalu

Vyhlašuje se celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování. Nově přibyla kategorie fair play, do níž mohli posílat své návrhy fanoušci, kteří pak rozhodovali také o jejím pořadí.

V kategoriích florbalista/ka, brankář/ka, junior/ka trenér/ka mužských, trenér/ka ženských týmů a rozhodčí sezony hlasují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři.

O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a ČEZ Extraligy hlasují samotní florbalisté a florbalistky.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se