Ostrava získala posily ze severu, Livesportu Superligu oživí dva Finové

Elmeri Haveri posílí Ostravu | foto: Swiss Unihockey

Florbalisté FBC Ostrava ohlásili ještě před koncem základní části nová jména, která doplní kádr v nadcházejícím ročníku. Sestavu doplní Finové Elmeri Haveri a Joonas Viitanen. Po Panu Kotilainenovi, jenž v Ostravě působil krátce před covidovou pauzou v roce 2020, a epizodním příběhu Lasse Riitesua je to tedy čtvrtý Fin, který podepsal smlouvu v FBC.


Vedení ostravského klubu se po dlouhých jednáních povedlo podepsat dva velice zajímavé hráče. Prvním z nich je Elmeri Haveri, který aktuálně působí ve švýcarském St. Gallenu a mimo jiné si zahrál také ve finské reprezentaci U23. Druhým hráčem je také Fin, Joonas Viitanen. Ten kádr FBC posílí z nejvyšší finské ligy, kde nastupuje za FBC Turku a do týmu tak jistě přinese spoustu zkušeností.

Haveri je 23 letý útočník, který do švýcarské nejvyšší soutěže přišel z finského Jymy Salibandy. Své kvality dokazuje ve Švýcarsku neustále, výsledkem toho byla pak například možnost zahrát si ve finské reprezentaci do 23 let. Proč se tedy rozhodl právě pro FBC? Dle jeho vlastních slov je to pro něj nová výzva, především styl florbalu je v Česku jiný a těší se na kvalitní soupeře z vrcholu tabulky. Elmeri se už do Ostravy stihl podívat a seznámit se s týmem, což také napomohlo k jeho rozhodnutí podepsat právě v FBC.

Viitanen je univerzál, často nastupuje na levém křídle či levém beku. Aktuální ročník mu překazilo zranění, a tak naskočil pouze do 12 zápasů, ve kterých stihl posbírat z pozice beka pět bodů za jeden gól a čtyři asistence. Také Joonas už se stihl seznámit s městem a týmem, dokonce si vyzkoušel první trénink. Viitanen přestupuje z FBC Turku, kterému se aktuálně ve finské nejvyšší soutěži nedaří. Rád by tedy s Ostravou sahal po nejvyšších příčkách a měřil se s nejlepšími týmy.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se