Machálková se Sigmundovou míří do Laupenu! Je to nová životní zkušenost, hlásí

Nejtrestanější florbalistka základní části EŽ Anna Sigmundová | foto: Matěj Pašek

Brněnské Bulldočky přicházejí před sezonou 2024/25 o dvě stabilní opory svých zadních řad. Klub opouští Veronika Machálková a Anna Sigmundová, které budou společně hájit barvy švýcarského klubu UHC Laupen ZH.


Bulldogs vysílají hráčky do Švýcarska

Brněnský klub hlásí v rámci letního přestupního období dva významné přesuny. Ty se udějí na trase Brno - Švýcarsko a jejich hlavními postavami budou Veronika Machálková a Anna Sigmundová. Obě mladé obránkyně místních Bulldogs se v sezoně 2024/25 vydají za novými životními zkušenostmi, neboť se přesouvají do švýcarského klubu UHC Laupen ZH. Klub o jejich přestupu informoval na svých webových stránkách.

Veronika Machálková i Anna Sigmundová patřily ke stabilním oporám ženského A-týmu Bulldogs Brno, což dokazuje jejich vzájemná bilance 95 odehraných utkání a do země helvétského kříže se tak vydávají s již nabitými zkušenostmi. Jejich kvalitní resumé doplňuje také to, že byly obě součástí národního týmu juniorek, který letos vybojoval bronzové medaile na mistrovství světa.

"Láká mě na tom nejen zkusit florbal i v jiné zemi, ale hlavně poznat život jinde, dobře se naučit jazyk, prostě vyzkoušet si změnu úplně ve všem," uvádí v rozhovoru pro klubový web Veronika Machálková.

"Nejvíce mě láká jejich specifický florbal, který je odlišný od českého svou systémovou hrou. Co se týče osobních zkušeností, vždycky jsem se chtěla minimálně podívat do Švýcarska a když jsem dostala nabídku tam na určitou dobu hrát, byla jsem tomu hodně nakloněna. Buldočí smečka mi bude chybět, ale věřím, že zároveň s Žerikem (Veronikou Machálkovou, pozn. red.) přijedeme silnější a posílíme náš oblíbený psí klub," dodává její spoluhráčka Anna Sigmundová.

Posila pro vedení Vítkovic

Novinky hlásí také Vítkovice, které v průběhu července představily nového výkonného manažera. Tím se stává Mgr. Michal Trajkov, který je znám především z prostředí klubu Ostrava Steelers nebo České asociace amerického fotbalu. Klub oznámil jeho příchod na svých webových stránkách a uvedl, že Trajkov bude ve Vítkovicích působit po dobu pěti let.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se