Kubečkovou čeká nová štace, z Vítkovic zamíří do Švédska

Michaela Kubečková přispěla k zisku bronzové medaile na MS 2023 | foto: Martin Flousek/Český florbal

Reprezentantka Michaela Kubečková rozšíří řadu českých florbalistek v nejlepší lize světa. Jejím novým domovem se od příštího ročníku stane Kalmarsund, kde se potká i s dvěma bývalými spoluhráčkami z Vítkovic.


Odchovankyně rytířek dostane v novém působišti, kde si od ní slibují čerstvý ofenzivní vítr, smlouvu na dva roky. „Moc se na působení ve Švédsku těším. Přestup do Kalmarsundu vychází na ten nejlepší možný čas, protože právě dokončuji bakalářské studium. Budu mít tedy klid na florbalový rozvoj. Navíc se mnou na sever bude stěhovat i přítel, takže tam nebudu úplně sama, jako jsem byla při svém krátkém angažmá v Pixbu (zde odehrála během covidové pauzy na podzim 2020 devět duelů SSL, pozn. red.),” říká Kubečková, která se zároveň těší na obnovení spolupráce s polskou reprezentantkou Dominikou Buczek a Slovenkou Alžbětou Ďuríkovou, které v minulých sezonách oblékaly vítkovický dres.

Kalmarsund se před startem minulé sezony probil zpátky do nejvyšší soutěže, kde se nyní pohybuje na hraně postupu do play-off. „I z pozice týmu to bude o něčem jiném. Každý zápas nebude o tom, jak my si nastavíme tempo a co dovolíme soupeřkám. Těším se i na tuto změnu, protože ve Vítkovicích hraji přeci jen už dost dlouho a byl to z pohledu herního obrazu už trošku stereotyp,” popisuje zkušená reprezentantka.

Působení ve Skandinávii bere Kubečková jako velkou výzvu směrem k budoucímu šampionátu, které se bude za pouhý rok konat právě v Ostravě. „Věřím, že působení ve Švédsku mi hodně pomůže i směrem k reprezentaci a domácímu mistrovství světa. SSL je oproti extralize výrazně rychlejší a tvrdší, což jsou herní prvky, kde sama cítím, že se chci ještě víc zlepšit,” vysvětluje 22letá florbalistka.

Vedení Kalmarsundu označuje bronzovou medailistku z posledního šampionátu a držitelku dvou bronzů z juniorského šampionátu jako bodovou mašinu. O tom svadčí také její statistiky z ČEZ Extraligy, kde během svého působení zapsala 195 bodů ve 104 zápasech.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se