Keprtová s Jirákovou po semifinále: Je to světová lajna. Musíme to hodit za hlavu

Češky se po prohraném semifinále chystají na souboj o bronz. Jaké jsou ale pocity po náročné porážce a co může být česká výhoda pro další zápas?


Semifinále proti Finsku se zvrhlo v jednoznačnou záležitost sester Kauppiových, které znovu dovedly svůj tým až do světového finále. "Tahle lajna je světová a tisíckrát lepší než jakákoliv švédská formace. Strašně špatně se brání, my na to zatím nedokážeme najít recept a budeme ho hledat do příštích let. Teď už je ale třeba tenhle zápas hodit za hlavu a soustředit se jenom na duel o bronz," uvádí zklamaně česká florbalistka Nela Jiráková.

A jak by zhodnotila duel s finskou reprezentací? "Hodnocení bude určitě negativní. Avizovaly jsme, že jsme chtěly do finále, takže nyní převažují negativní emoce. Ještě ale není konec turnaje a my stále chceme přivézt domů medaile," dodává posmutněle. "Je těžké to hodnotit takhle krátce po skončení utkání. Ty zápasy jsou ale na mistrovství tak rychle za sebou, že se k tomu asi ani nebudeme vracet. Musíme se soustředit na zápas o bronz," přitakává také její spoluhráčka Vanessa Rebecca Keprtová.

Právě ona přitom byla jiskřičkou, která pro Česko vykřesala naději v první třetině. V 15. minutě totiž střelou ze standartní situace vstřelila svou první branku v ženské reprezentaci a snížila tak na kontaktních 1:2. "Bylo to super a v tu chvíli nás to vrátilo do zápasu. Bohužel to ale nestačilo," uvádí skromně.

Výhodou by pro českou reprezentaci před bronzovým duelem mohla být časová skulinka. "Aspoň, že jsme hrály dřívější semifinále a nyní máme tři hodiny k dobru. Mně osobně přijde, že v posledních letech se program otáčí proti nám a vždycky hrajeme poslední a první zápasy po sobě. Takže doufám, že tohle bude v dalším utkání výhoda," uzavírá Nela Jiráková.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se