Kádr klubu FBC Ostrava doplní Fin Markkula a Vojáček z Letky

Radující se hráči FBC Ostrava | foto: FBC Ostrava

Mužský kádr klubu FBC Ostrava dál loví v zahraničí a z finské nejvyšší florbalové ligy přivádí do svých řad Tuomase Markkulu.


Dvaadvacetiletý Tuomas Markkula je již třetím Finem, který v letním období posílil ostravské FBC. Po příchodech Elmeri Haveriho a Joonase Viitanena se tak klub z Moravskoslezské metropole začíná přetvářet v pořádnou finskou kolonii.

Markkula přechází do české nejvyšší soutěže z té finské, kde hájil barvy týmu Espoo Oilers. A i když se pohyboval především v kádru U22, zasáhl také do šestnácti zápasů mužské F-liigy, kde jeho tým vybojoval mistrovský titul sezony 2023/24. 

"Vím, že česká liga je kvalitní a národní tým velice schopný, takže se těším na dobré prostředí a kvalitní florbal," hlásí Fin před startem superligové sezony 2024/25 v tiskové zprávě klubu. A co říká na to, že přichází do prostředí, kde se již pohybují dva další finští florbalisté? "Znám je a hrál jsem proti oběma. Jsou to skvělí hráči a těším se na ně jako na spoluhráče. Fun fact je, že svůj první gól v F-liize jsem vstřelil proti Elmeriho týmu," směje se.

Kromě finské posily ohlásil ostravský celek také jednu českou, z konkurenčního klubu FBC Letka totiž do modrožlutých barev přechází Jan Vojáček. Ten do Ostravy míří jako posila do koncovky, neboť dosud sbíral velké množství nastřílených branek v první lize. "K přestupu mě vedla osobní touha po nové výzvě. Přemýšlel jsem, jak bych se mohl ještě více zlepšit a florbalově posunout a FBC Ostrava by mohla být ta cesta, jak toho dosáhnout," dodává druhá posila FBC.


Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se