Juniorky startují nový cyklus. Chceme navázat na to, co nám dlouhodobě funguje, říká Martiník

Reprezentace juniorek na jednodenním kempu v Praze (2024) | foto: Český florbal

Reprezentace juniorek vstoupí na začátku září do nové etapy. Trenér Tomáš Martiník, který u týmu začíná již pátý cyklus, prezentoval první nominaci hráček, které se představí na kempu v Milevsku.


Výběr florbalistek obsahuje dvaadvacet hráček a tři brankářky. V aktuálním výběru nechybí ani Karolína Lískovcová, která už absolvovala uplynulý cyklus a představila se také na světovém šampionátu ve finském Lahti, kde pomohla českému výběru k zisku bronzových medailí. "Nominace je výsledkem jednak dlouhodobé práce hráček v rámci fungování Kempů talentované mládeže a zároveň výkonů hráček na červnovém jednodenním kempu v Praze. Udělali jsme si základní představu o schopnostech a potenciálu poměrně širokého okruhu florbalistek a na naše první soustředění jsme se rozhodli nominovat tento kádr. Věříme, že se hráčky předvedou v nejlepším možném světle, a že se náš cyklus rozjede, jak se patří. Zároveň chci říci, že florbalistek s potenciálem juniorských reprezentantek je rozhodně více, a proto i ty, které teď v nominaci nejsou, svou šanci v budoucnu dostanou a nebo jí díky své píli a progresu dostat můžou," popisuje český kouč tvorbu kádru pro první kemp

"Budeme chtít nastartovat procesy budování týmu na hřišti i mimo něj, nastavíme si principy vzájemné komunikace a týmového fungování a hlavně začneme pracovat na jednotlivých herních principech, kterými bychom se chtěli prezentovat v následujícím dvouletém cyklu. Budeme chtít navázat na to, čemu věříme a co nám už dlouhodobě funguje, ale zároveň se nám znovu jasně ukázalo, v čem pořád ještě zaostáváme a kam budeme muset výrazněji upřít náš tréninkový fokus, chceme-li se dostat až na úplný vrchol. Zdokonalování individuálních dovedností, v intenzitě a pod tlakem, bude tématem, které se bude linou celým tímto reprezentačním cyklem," popisuje Martiník, který se ve své práci v novém cyklu může opřít i o detailní analýzu uplynulého světového šampionátu.

První herní akcí, kterou juniorský tým v novém cyklu absolvuje, bude turnaj Euro Floorball Tour v Karlových Varech, kde budou postupně čelit Finkám, Švédkám a Švýcarkám. "Pro tým to bude zajímavá možnost se předvést českým fanouškům, proto se budeme chtít na kempu na tuto akci co možná nejlépe připravit. Pokusíme se tým nastavit na intenzitu hry potřebnou pro mezinárodního level a zaměříme se na budování především obranných principů hry. Aktivní a kompaktní střední pásmo, přechody do presingu a v obranném pásmu snaha o maximální dostupování hráček s míčkem i bez něj, souboje jedna na jednu," vyhlíží český kouč první zápasovou prověrku.

Nominace reprezentace juniorek
  • Tréninkový kemp, Milevsko
  • 6. – 8. září 2024

Brankářky: Barbora Čechová (Tatran Střešovice), Natálie Jabůrková (Bulldogs Brno), Kateřina Vrlová (Zlín Lions).

Obránkyně: Monika Bláhová, Daniela Křížová, Valérie Veverková (vš. Tatran Střešovice), Nela Golombová, Eliška Kostková (obě FBC Ostrava), Johana Hacklová, Kristýna Říhová (obě FbŠ Bohemians), Klára Pilařová (Bulldogs Brno), Iveta Veličková (Florbal Chodov).

Útočnice: Lucie Cidlinská, Petra Škodová (FBC Liberec), Veronika Dubcová (IBK Hradec Králové), Karolína Lískovcová, Lucie Švajcrová (obě Florbal Chodov), Kateřina Horáková, Zuzana Štípková (obě Tatran Střešovice), Barbora Jašková, Anna Sládková, Lenka Vojáčková (vš. Bulldogs Brno), Anna Kytlicová (FBC Ostrava), Nikola Pieczonková (FbŠ Bohemians), Lucie Zaoralová (FBS Olomouc).

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se