Juniorky se sejdou v Kladně. Trenérský štáb zúžil výběr

České juniorky zdolaly na domácím turnaji v Hradci Králové Finsko | foto: Martin Flousek/Český florbal

Další krok směrem ke květnovému mistrovství světa čeká na reprezentaci juniorek už v průběhu prvního zářijového víkendu. Trenér Tomáš Martiník nominoval výběr hráček, které čeká kemp v Kladně.


České florbalistky absolvovaly ve středu přátelské utkání s týmem Zugu, který je v Česku coby účastník turnaje Czech Open. Po této prověrce pak trenérský štáb uzavřel nominaci. "Jak už jsem avizoval před červnovým kempem v Milevsku, od této akce už chceme pracovat s o něco užším okruhem hráček. Za první rok cyklu jsme si otestovali poměrně široké portfolio holek, a proto jsme na kemp v Kladně nominovali hráčky, o kterých si myslíme, že jsou momentálně pro nás ty nejzajímavější, a které ukazovaly průběžně nejlepší výkony i největší potenciál. Je samozřejmostí, že žádná z aktuálně nenominovaných hráček nemá ještě dveře do týmu zavřené. Stále jich budeme poměrně dost sledovat a uvidíme, jestli některá z nich ukáže během podzimu takový progres, že si svými výkony o místo v týmu hlasitě řekne," komentuje český kouč výběr jmen, která se už v září vypraví do nejlidnatějšího města Středočeského kraje.

Český tým hráček do devatenácti let bude chtít udělat další kus práce směrem ke světovému šampionátu, který je bude čekat na konci nadcházející sezony. "Na tomto soustředění chceme plynule navázat na nedávný červnový kemp, na kterém jsme odstartovali druhou část naší přípravy směrem k MS ve Finsku. Budeme chtít více a detailněji pracovat na jednotlivých principech naší hry a zároveň se chceme zaměřit na postupné vytváření jednotlivých rolí v rámci týmu a celkové týmové dynamiky," popisuje stěžejní body Martiník.

Oproti poslednímu setkání v Milevsku se bude tréninková náplň měnit. "Tentokrát se chceme důkladněji zaměřit především na defenzívní prvky a na hru bez míčku v rámci obrany středního a vlastního pásma. Chceme, aby holky plnily principy a získávaly automatismy jak do individuálních soubojů jedna na jednu, tak i v rámci prostorového dostupování při bránění na vlastní polovině. Druhým tématem pak bude apel na kvalitní řešení brejkových situací a protiútoků vznikajících po zisku míčku z naší obranné hry, především pak jejich efektivita, která často zápasy na této úrovni rozhoduje," vysvětluje zkušený trenér.

Po tomto kempu bude na juniorky čekat v říjnu další mezinárodní herní test. Vydají se do finského Turku, kde absolvují turnaj EFT. "Proto bude naším cílem na se kempu na tyto těžké zápasy co nejlépe připravit, a to ať už po herně-taktické stránce, tak i po stránce potřebné intenzity a kvality řešení jednotlivých situací," vyhlíží Martiník důležitou prověrku.

Nominace reprezentace juniorek
  • 1. - 3. 9. 2023
  • Tréninkový kemp, Kladno

Brankářky: Karolína Bačková (Florbal Chodov), Veronika Novotná (Tatran Střešovice), Eliška Svrčková (FbŠ Bohemians).

Obránkyně: Karolína Bláhová, Sofie Gocová (obě Tatran Střešovice), Barbora Fáčková (Florbal Chodov), Tereza Hlaviznová (FBS Olomouc), Alice Jirásková (Black Angels), Tereza Matýsková, Tereza Smetanová (obě 1. SC Vítkovice), Veronika Machálková, Anna Sigmungová (obě Bulldogs Brno).

Útočnice: Lucie Baldreichová, Andrea Břeská, Eva Křtěnová, Karolína Lískovcová, Nikola Skoková (vš. Florbal Chodov), Linda Fuchsová, Barbora Lovíšková (Tatran Střešovice), Klára Horčičková, Valentýna Zerzánová (FBS Olomouc), Karolína Klubalová (FBC Liberec), Nela Sikorová (1. SC Vítkovice), Veronika Stuchlíková (Bulldogs Brno), Nikola Štekerová (Black Angels).

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se