Generálka před MS. Juniorky jedou do Polska i s bronzovými medailistkami

České juniorky nastupují k duelu na EFT ve Finsku | foto: ainesmedia/Salibandy.fi

Reprezentace juniorek se na začátku února vydá na turnaj do Polska, kde ji čekají čtyři klání. "Polish Cup je pro nás poslední zápasovou zkouškou a díky jeho kvalitnímu obsazení i takovou malou generálkou na květnový šampionát ve Finsku," připomíná důležitost turnaje trenér Tomáš Martiník.


České florbalistky čekají ve skupině duely s Finkami, Norkami a domácími Polkami. Podle umístění v tabulce pak budou bojovat o umístění se stejně postaveným celkem z druhé skupiny. Právě duely s celky, které nepatří mezi top čtyřku, vnímá Martiník jako příjemný bonus. "Bude potřeba si zvyknout hrát i proti těmto týmům, se kterými se sice běžně v průběhu cyklu nepotkáváme, ale na mistrovství světa se nám do cesty postaví a my tato klání budeme potřebovat zvládnout. Zmiňované duely pro nás mívají obvykle lehce jiný charakter, jinou vstupní motivaci a nezřídka bývají právě díky tomu těžší než ty proti Švédsku, Finsku nebo Švýcarsku," popisuje český kouč.

Polish Cup je posledním herní provětráním před odletem do Lahti, proto bude jedním z hlavních cílů doladění herního projevu. "Chtěli bychom si ověřit úroveň připravenosti a znovu otestovat všechny naše herní principy v zápasové praxi. Víme, z jakých základních hodnot chceme vycházet a kterými se prezentujeme od samého začátku nejen tohoto cyklu, ale zároveň chceme do našeho projevu zakomponovat i dávku herních alternativ a schopnosti reagovat na soupeřky nebo na průběh zápasů," říká Martiník k prvnímu cíli. Tím dalším důležitým bodem je tvorba týmu, finální sehrávání formací a uplatňování jednotlivých rolí hráček v rámci fungování týmu. "Naše představa o konečném složení kádru či o jednotlivých pětkách už je poměrně jasná, čili to bude více o detailech a preciznosti," připomíná trenér, který bude se svým výběrem obhajovat historické stříbro.

Karolína Klubalová na turnaji EFT 2023 v Finsku | foto: Salibandy.fi

Samotná nominace pak už dle slov českého kouče vychází z představ o finální podobě kádru pro světový šampionát. "Chceme tím na jedné straně dát nominovaným hráčkám pocit naší důvěry, ale zároveň po nich budeme chtít, aby svou výkonnost nejen potvrdily, ale snažily se ji zvýraznit. Stále ještě máme pár nedořešených pozic a rolí, takže pořád je o co hrát," vysvětluje Martiník.

Realizační tým českého výběru bude mít k dispozici také Annu Brucháčkovou, která absolvovala uplynulý cyklus s ženskou reprezentací a byla jednou z klíčových postav bronzového úspěchu v Singapuru, pod nímž je podepsaná také juniorská opora Karolína Klubalová. "Věříme, že Anička předá našemu týmu své nabyté zkušenosti z dospělého florbalu a stane se jednou z tahounek i v juniorském týmu. Nebude to ale jen o ní. Zkušenosti z áčka si přinesou i Karolína Klubalová, která rovněž absolvovala bronzové MS žen, a také Tereza Matýsková s Lucií Baldreichovou, které se v listopadu zúčastnily závěrečného soustředění ženského týmu," uzavírá český kouč.

Reprezentantky začnou turnaj ve čtvrtek 1. února proti Polsku, následovat bude bitva s finským výběrem a na závěr základní skupiny je bude čekat Norsko. V neděli poté svěřenkyně Tomáše Martiníka odehrají souboj o konečné umístění se stejně postaveným celkem z vedlejší skupiny, v níž na sebe narazí Dánky, Slovenky, Švédky a Švýcarky.

Nominace reprezentace juniorek
  • Polish Cup 2024 (Zbaszyń a Nowy Tomyśl, Pol.)
  • 1. – 4. 2. 2024

Brankářky: Karolina Bačková (Florbal Chodov), Eliška Svrčková (FbŠ Bohemians).

Obránkyně: Barbora Fáčková (Florbal Chodov), Sofie Gocová (Tatran Střešovice), Tereza Hlaviznová (FBS Olomouc), Alice Jirásková (Black Angels/FbŠ Bohemians), Nela Kubalčíková, Tereza Matýsková (obě 1. SC Vítkovice), Veronika Machálková, Anna Sigmundová (Bulldogs Brno).

Útočnice: Lucie Baldreichová, Andrea Břeská, Eva Křtěnová, Karolína Lískovcová, Nikola Štekerová (vš. Florbal Chodov), Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), Linda Fuchsová, Barbora Lovíšková (obě Tatran Střešovice), Klára Horčičková, Valentýna Zerzánová (obě FBS Olomouc), Karolína Klubalová (FBC Liberec), Nela Sikorová (1. SC Vítkovice).

Program českých juniorek

Čtvrtek 1. 2.
19.00 | Polsko – Česko

Pátek 2. 2.
16.00 | Finsko – Česko

Sobota 3. 2.
13.00 | Norsko – Česko

Neděle 4. 2.
Zápas o umístění

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se