Florbalová mánie znovu pohltí Olomouc! Jubilejní 10. ročník Moravian Cupu přivítá rekordní počet týmů z pěti zemí

TEMPISH Moravian Cup | foto: TEMPISH Moravian Cup

Krajská metropole Hané čeká na přelomu srpna a září početně jedna z největších sportovních akcí roku Olomouckého kraje. Přes 1 500 mládežníků a další stovky dospělých členů doprovodu, plné sportovní haly florbalistů z Česka, Finska, Lotyšska, Polska a Slovenka. Dětská radost z výhry a oslava sportu. To je mezinárodní florbalový turnaj TEMPISH Moravian Cup pro mládežníky od 6 do 18 let. Poslední příprava před startem sezony začíná přibližně 100 týmům 30. srpna.


"Desetileté výročí mezinárodního turnaje TEMPISH Moravian Cup oslavíme spolu s rekordním počtem týmů sobotním večerním programem v Galerii Šantovka, kde se setkají zúčastněné týmy a kromě dalšího programu bude na místě probíhat také nájezdová soutěž. Kromě oslav je ale samozřejmě důležitý sportovní program - šest hal, stovky zápasů a věříme, že i letos bude potvrzena účastnická spokojenost s dobrou organizací. Letos bude nově probíhat i samostatný dívčí turnaj," odhaluje ředitel turnaje Lukáš Rubín. 

Premiérově budou součástí jednoho z největších florbalových turnajů v Česku i dívčí týmy. Tři věkové kategorie dívek svůj program budou mít o týden později. "Znovu nás čeká o desítky zápasů více než před rokem, jsme de facto už na kapacitním maximu olomouckých hal. Znovu o pár stovek dětí více. Takřka 20 týmů jsme kvůli kapacitě museli odmítnout. Máme stále lepší a lepší reference od olomouckých podnikatelů a restauratérů, kterým protahujeme poslední letní víkend turistickou sezonu," dodává důležitý kontext zástupce ředitele Johan Čáp.

Moravian Cup započal v roce 2015 jako malý přátelský turnaj olomouckých juniorů a dorostenců na jedné hale pro několik málo týmů, za deset let se z něj zrodil kolos s téměř stovkou pořadatelů, profesionální organizací a perfektním servisem pro týmy i fanoušky.

Hlavním centrem bojů je hala UP na Lazcích, Zora, SPŠ Roseveltova, Čajkaréna a Dukla na Šibeníku. Většina týmů je ubytována na kolejích Univerzity Palackého, kde se také stravuje. Turnaj startuje 30. srpna dopoledne, finálové boje budou v Olomouci gradovat 1. září při nedělním odpoledni. Ženská část je na programu o víkendu 7. a 8. září. Vstupné na všechny zápasy je zdarma. Akci zaštítil prezident Českého florbalu Daniel Novák.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se