Finále poháru bude ve Zlíně, propojí se s oslavami výročí klubu

Finále Poháru Českého florbalu 2017 – Zlín | foto: Český florbal

Pohár Českého florbalu je v plném proudu. Jeho vyvrcholení se v této sezoně odehraje ve Zlíně. Do města, které proslavil legendární podnikatel Jan Baťa, se finálové boje vrátí po osmi letech.


Poprvé hostila zlínská hala finále v roce 2017 a z vítězství se radovaly ženy Vítkovic, mezi muži pak uspěla Mladá Boleslav. Zlínský kraj pak přivítal také vrchol druhé pohárové sezony v historii. V hale v Hluku potvrdily svou tehdejší dominanci výběry Tatranu Střešovice.

„Jsem rád, že znovu zavítáme do velkého krajského města. Na finále do Zlína se osobně velmi těším, stejně jako na kooperaci se spolupořádajícím oddílem Zlín Lions, který patří mezi nejprogresivnější. Za pouhých deset let své existence se probojoval do Národní ligy a dokáže rovněž produkovat hráče a hráčky pro elitní florbal. Zároveň je ve Zlíně kvalitní zázemí a odpovídající hala s kapacitou dva tisíce diváků. Míříme tam v celkem krátké době podruhé, což je způsobeno tím, že florbal roste a s tím i divácká návštěvnost. Abychom naplnili nejen naše vlastní očekávání, tak potřebujeme hrát v halách, které pojmou více než jeden tisíc diváků a divaček, což mnoho hal v České republice nesplňuje. Nejen my jako florbal, ale i ostatní halové sporty by jistě ocenily, kdyby v našich končinách vyrostly další haly s kapacitou podobnou té, kterou disponuje Zlín, jenž tak bude více než důstojným dějištěm pohárového vrcholu,” říká prezident Českého florbalu Daniel Novák.

Finále aktuální sezony bude na programu 25. února a vítězství obhajují muži Tatranu Střešovice a ženy Chodova. Událost je velmi významnou pro spolupořadatelský oddíl Zlín Lions. Ten totiž slaví v tomto roce 10leté výročí od svého založení a zápasy o pohárové tituly budou pomyslným vrcholem oslav.

"Výročí klubu jsme využili jako možnost pro uspořádání aktivit, o kterých jsme delší dobu snili. První víkend v září proběhl unikátní venkovní turnaj ve formátu street florbalu v krásném prostředí bývalých Baťových závodů, kterého se zúčastnilo se 24 týmů. Dále plánujeme výstavu o historii klubu, řadu drobnějších akcí v průběhu sezony a v únoru uspořádáme první florbalový ples ve Zlíně. Připravili jsme také speciální výroční logo, které nás bude provázet celým ročníkem 2024/2025. Finále Poháru Českého florbalu ve Zlíně bereme jako další bod oslav. O jeho návrat do Zlína po osmi letech jsme usilovali, abychom celému Zlínskému kraji – tomu florbalovému i široké veřejnosti – dopřáli vrcholový florbal v plné kráse. Víme, že i pro nás to bude výzva. Rádi bychom v tabulce návštěvnosti finále Poháru Českého florbalu vrátili Zlín na první místo. Byl by to krásný dárek k 10. výročí založení Zlín Lions a také odměna skvělému publiku ze Zlína i okolí," popisuje předseda oddílu Jan Krkoška.

Pohár Českého florbalu má za sebou vrcholovou část mužů, hlavní pavouk stojí před branami čtvrtého kola, v němž se představí i celky z nejvyšší soutěže. Ženy odehrály zatím první kolo a chystají se duely kola druhého, z nějž vzejdou poslední osmifinalistky. 

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se