Další finský import. Vicemistry z Boleslavi posílil Lankinen

Iiro Lankinen se stal posilou Mladé Boleslavi | foto: Předvýběr.CZ Florbal MB

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav bude mít ve svém superligovém týmu početné finské zastoupení. Trenéra Joonase Naavu a útočníka Joakima Lunda doplnil obránce Iiro Lankinen, který v poslední sezoně nastupoval za švýcarský tým Alligator Malans. Třiatřicetiletý bek uzavřel s Bolkou roční smlouvu.


"Všechno se odehrálo hodně rychle, asi během dvou týdnů. Domluvili jsme se, jsem tady a těším se, až poznám všechny spoluhráče a všechny v klubu. Vím, že Bolka chce vyhrát kdykoliv, kdy nastoupí. Na to se těším. Chci pomoct týmu a věřím, že budeme společně úspěšní. Cítím, že máme silný tým a můžeme vyhrát každý zápas," uvedla čerstvá akvizice Lankinen.

"Čeká nás náročný start sezony, hodně nás v úvodu prověří Livesport Superliga a samozřejmě považujeme za velkou výzvu také Champions Cup. Museli jsme reagovat na některé události v týmu, a ačkoliv už je konec srpna, shodou příznivých okolností se nám podařilo uzavřít rychlou dohodu se zkušeným kreativním obráncem Iiro Lankinenem. Iiro je hráč s velmi dobrým povahovým a charakterovým profilem, v mezinárodním florbalu už toho hodně zažil. Bude pro nás samozřejmě výzvou zapracovat Iira co nejrychleji do týmu, ale uděláme pro to maximum," řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák.

Lankinen nastupoval v rodném Finsku za EräViikingit, Welhot a Happee. Uplynulé tři ročníky působil ve Švýcarsku: dvě sezony ve Floorball Thurgau a poslední rok v Alligator Malans, kde coby obránce nasbíral 25 bodů (10+15) ve 27 startech. V Mladé Boleslavi se představil jako hráč Welhotu na mezinárodním turnaji Bohemia Trophy 2018.

Pusťte si rozhovor s novou posilou Mladé Boleslavi

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se